MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσοχή! Εντοπίστηκαν ακατάλληλα προϊόντα στην αγορά (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εντοπίστηκαν ακατάλληλα προϊόντα στην αγορά – Συστάσεις από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διενήργησε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πλαστικά είδη που διατίθενται στην κυπριακή αγορά, για διακρίβωση της περιεκτικότητάς τους σε επικίνδυνες χημικές ουσίες και ειδικότερα σε Φθαλικούς Εστέρες.

Advertisement

Μετά από εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων που έγινε από το Γενικό Χημείο του κράτους, διαπιστώθηκε ότι στα προϊόντα που φαίνονται στον πίνακα εντοπίστηκαν Φθαλικοί Εστέρες σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

Οι Φθαλικοί Εστέρες είναι ουσίες που χαρακτηρίζονται ως τοξικές για την αναπαραγωγή και περιλαμβάνονται στους περιορισμούς του Παραρτήματος XVII του Κανονισμού REACH (σημεία 51 και 52). Σύμφωνα με τους περιορισμούς αυτούς, πλαστικά είδη που περιέχουν συγκεκριμένους Φθαλικούς Εστέρες σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του 0,1% κατά βάρος σε πλαστικοποιημένο υλικό δεν πρέπει να διατίθενται στην αγορά.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία άμεσης απόσυρσης των μη συμμορφούμενων προϊόντων από την κυπριακή αγορά.

Άλλες σχετικές ανακοινώσεις και πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στην πιο κάτω διεύθυνση: http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup.nsf.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιο πάνω θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας (τηλ.: 22405611, 22405637 και 22405609).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network