MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσοχή! Ακατάλληλα πλαστικά πιάτα στην κυπριακή αγορά

Advertisement

Sponsored by exness

Κυκλοφορία πλαστικού πιάτου στην κυπριακή αγορά, το οποίο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την επισήμανση, με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων

Advertisement

Σε ανακοίνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών αναφέρεται πως το πλαστικό πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας όσον αφορά τις ασφαλείς και ορθές συνθήκες χρήσης του, με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών.

Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί ότι το ημιδιαφανές στρώμα και η διακοσμητική παράσταση που βρίσκεται στον πάτο του πιάτου, μετά από μακροχρόνια χρήση μπορούν να αποκολληθούν και να αποσπαστούν.

Ως εκ τούτου, το εν λόγω πιάτο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για το σκοπό που προορίζεται, ούτε επίσης να χρησιμοποιείται σε θερμοκρασία πέραν των 70°C.

Με βάση τα πιο πάνω, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν ότι τα εν λόγω πιάτα κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά και έπειτα από πληροφορίες από την εταιρεία διακίνησης, η οποία ήταν ενημερωμένη από την αντίστοιχη εταιρεία στην Ελλάδα, έχει προβεί σε σχετική απόσυρση.

Επειδή όμως κάποια ποσότητα των συγκεκριμένων πιάτων ενδέχεται να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, θεωρήθηκε αναγκαίο όπως αυτοί ενημερωθούν για τις ελλείψεις στην σήμανση του προϊόντος και για την απόσυρση στην οποία προβαίνει η εμπλεκόμενη εταιρεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΙ ΠΑΦΙΤΕΣ…

ShootandGoal