MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσφυγή στο Ανώτατο για τα ωράρια των καταστημάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Αποφάσισε να προχωρήσει με προσφυγή στο Ανώτατο το Υπουργικό για το θέμα των ωραρίων – Έκκληση Ζέτας για να μην υπάρξουν νέες απολύσεις

Advertisement

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την καταψήφιση των Κανονισμών που είχαν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το ωράριο των καταστημάτων, είπε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κα Υπουργός είπε ότι «λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο έτσι ώστε, σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, να προχωρήσουμε με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την καταψήφιση των Κανονισμών που είχαμε καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ερωτηθείσα τι θα ισχύσει μέχρι την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η κα Υπουργός είπε ότι «εφαρμόζεται ο Νόμος του 2006 με βάση το τεκμήριο της συνταγματικότητας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν αντιδράσεις και ότι κάποια πολυκαταστήματα στέλλουν μηνύματα ότι θα είναι ανοικτά την Κυριακή και ερωτηθείσα κατά πόσο θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη νομοθεσία, απάντησε «σίγουρα, το θέμα της νομοθεσίας θα εφαρμοστεί και από κει και πέρα ο καθένας δύναται να ασκήσει τα δικαιώματα του περί της αντισυνταγματικότητας της καταψήφισης των κανονισμών. Αλλά εμείς θα εφαρμόσουμε το Νόμο». Πρόσθεσε ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοικτά μέχρι τις 6μμ και την Τετάρτη μέρι τις 3μμ.

Ερωτηθείσα είπε ότι θα ζητηθεί η επίσπευση της απόφασης του Ανωτάτου και σημείωσε ότι «κάνω έκκληση σε όλους ώστε να μην απολυθούν οποιοιδήποτε υπάλληλοι μέχρι να δούμε και την τελική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network