MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προς ομόφωνη έγκριση τα νομοσχέδια για τη χρηματοδοτική μίσθωση

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ολοκλήρωσε τη Δευτέρα τη συζήτηση των πέντε νομοσχεδίων που αφορούν στη χρηματοδοτική μίσθωση, και αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη να ψηφιστούν ομόφωνα από όλα τα κόμματα, δήλωσε ο Προεδρεύων της Επιτροπής Άγγελος Βότσης

Advertisement

Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο, που επιτρέπει στους καταναλωτές να αποκτήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο (είτε ακίνητο είτε αυτοκίνητο), πέραν της συμβατικής δανειοδότησης. Όταν κάποιος που θέλει να αποκτήσει ένα ακίνητο, μπορεί να το υποδείξει στο τραπεζικό ίδρυμα που θα του κάνει αυτή τη μίσθωση, η τράπεζα θα αγοράζει το ακίνητο και ακολούθως ο ίδιος θα μένει στο ακίνητο, θα πληρώνει τη συμφωνημένη δόση και από εκεί και πέρα θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το ακίνητο στο οποίο διαμένει.

Στη σημερινή συνεδρία διευκρινίστηκε πως μια μίσθωση αρχίζει με το μισθίο να μην έχει κανένα εμπράγματο βάρος (υποθήκη). Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης οποιαδήποτε υποθήκευση ή εγγραφή δεν επηρεάζει τις πρόνοιες της μίσθωσης.

Αναφέρθηκε ακόμη πως όταν μεταβιβάζεται το μισθίο στο μισθωτή (μεταβίβαση ακινήτου) και έχει βάρος, η υποθήκη διαγράφεται.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Κτηματολογίου, η υποθήκη θα εγγραφεί υπό την αίρεση της ύπαρξης χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας διευκρίνισε ότι οι φόροι θα πληρώνονται από τον εκμισθωτή με την ολοκλήρωση της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal