MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προς νέες τροποποιήσεις για «ανθρωποκεντρικό και ισορροπημένο σχέδιο» για Ακάμα. Τι λέει ο ΥΠΕΣ

Advertisement

Sponsored by exness

Προς νέες τροποποιήσεις το τοπικό Σχέδιο Ακάμα – Μελετούνται εισηγήσεις – «Να υπάρξει κατάληξη σε ένα ισορροπημένο σχέδιο» διεμήνυσε ο Πρόεδρος, λέει ο Νουρής

Υπό αξιολόγηση βρίσκεται η τελική γνωμοδότηση της περιβαλλοντικής αρχής αναφορικά με το τοπικό σχέδιο του Ακάμα η όποια είναι δεσμευτική, όπως διευκρίνισε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Advertisement

Την ίδια ώρα όμως , είπε, θα πρέπει να μελετηθεί και μεταξύ των δυο υπουργείων μελετώνται οι εισηγήσεις που έχουν διαφοροποιηθεί στην τελική γνωμοδότηση προκειμένου να εφαρμοσθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πάντοτε, διευκρίνισε, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ότι ένα τοπικό σχέδιο δεν είναι μόνο σχέδιο προστασίας της φύσης.

Είναι και αυτό πάνω απ’ όλα, είπε, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι ανθρωποκεντρικό   και να προάγει την ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες, να συγκρατεί τον πληθυσμό της υπαίθρου, να δημιουργεί συνθήκες ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και οικονομικής βιωσιμότητας. Ισορροπημένα, συνέχισε, θα πρέπει να ικανοποιούνται όλα αυτά τα κριτήρια.

Ο Νίκος Νουρής απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να μην δημοσιευθεί, όπως απαιτούν οι κοινότητες της περιοχής, σημείωσε ότι επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να υπάρξει κατάληξη σε ένα ισορροπημένο σχέδιο και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζονται μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network