MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προς επιτάχυνση των διαδικασιών συντήρησης της Μονής Παναγίας Χρυσορογιάτισσας

Advertisement

Sponsored by exness

Προς επιτάχυνση των διαδικασιών συντήρησης της Μονής Παναγίας Χρυσορογιάτισσας – Θετικό είναι το Υπουργείο Μεταφορών

Θετικό είναι το Υπουργείο Μεταφορών για την επιτάχυνση των διαδικασιών συντήρησης της Μονής Παναγίας Χρυσορογιάτισσας, με τον Επίσκοπο Αρσινόης Παγκράτιο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής, να εκφράζει την ικανοποίησή του, τοποθετώντας τη συντήρηση του ιστορικού μοναστηρίου αρχές του καλοκαιριού με τέλη του χρόνου.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος ανέφερε πως η συντήρηση του Μοναστηριού είχε μείνει πίσω, ωστόσο, είπε ότι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το Υπουργείο Μεταφορών. Σήμερα είπε, “ήρθε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών κ. Σταύρος Μιχαήλ και θέλει να αναλάβει αυτή την υπόθεση“, διότι, όπως είπε, πρόκειται για ιστορικό μοναστήρι, το οποίο χρήζει άμεσης ανακαίνισης και συντήρησης.

Όπως ανέφερε ο ηγούμενος της Μονής, ο Γενικός Διευθυντής διαπίστωσε πως κάποιες στέγες χρήζουν άμεσης επέμβασης και θα προσπαθήσει, όπως είπε, μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, να προωθήσουν την υπόθεση της Μονής Παναγίας Χρυσορογιάτισσας. Ο ηγούμενος εξέφρασε την ελπίδα να “μην μείνουμε μόνο στα λόγια” καθώς τίθεται κίνδυνος κατάρρευσης.

Είπε ακόμη πως τον Ιούνιο αναμένεται η έναρξη των εργασιών και κάλεσε το Υπουργείο Μεταφορών να επισπεύσει τις διαδικασίες έτσι ώστε η ιστορική μονή να μπορέσει να ανακαινιστεί.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων είπε ότι η κατάσταση της Μονής Χρυσορογιάτισσας είναι χειρότερη από ό,τι υπολόγισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να μην υπάρξουν περαιτέρω ζημιές.

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών αναμένουν την μελέτη, η οποία ετοιμάζεται από τους αρχιτέκτονες μηχανικούς της Μητροπόλεως και το ΤΕΠΑΚ. Αφού εγκριθεί η μελέτη από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, δεσμεύτηκαν να αναλάβουν τα δημόσια έργα το έργο, ώστε να ετοιμαστούν τα έγγραφα με βάση τη μελέτη και να προκηρυχθούν οι προσφορές το συντομότερο δυνατό, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαήλ είπε πως η ολοκλήρωση της μελέτης από την Μητρόπολη αναμένεται μετά το Πάσχα ενώ η δαπάνη του έργου της αναστύλωσης μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network