MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Προμηθέας 2018»: Άσκηση για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων 

Advertisement

Sponsored by exness

Διεξαγωγή την Τρίτη της άσκησης «Προμηθέας 2018» για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων – Του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα

Advertisement

Το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα προγραμματίζουν τη διεξαγωγή άσκησης με την επωνυμία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2018», η οποία σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η άσκηση , σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου μεταξύ των ωρών 09:00 και 13:00. Στην άσκηση θα προσέλθουν, για παρακολούθηση, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για   τους   σκοπούς   της   άσκησης   θα   στηθούν,   περιμετρικά   του   Υπουργείου Εσωτερικών αντίσκηνα  εξοπλισμένα   με   ασυρμάτους   του   δικτύου   της   Πολιτικής   Άμυνας, δορυφορική επικοινωνία και οθόνες για λήψη εικόνων σε πραγματικό χρόνο.

Η άσκηση έχει σκοπό να ελέγξει τις διαδικασίες ενεργοποίησης των Σχεδίων αρμοδιότητας   του   Υπουργείου   Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, θα γίνει έλεγχος της ετοιμότητας της Επιχειρησιακής Ομάδας του ΥΠΕΣ να υποστηρίξει   τον   Γενικό   Διευθυντή   στο   συντονισμό   της   κατάστασης.

Το   σενάριο   προνοεί   για   έντονα   πλημμυρικά   φαινόμενα   στη Λευκωσία,   Λεμεσό   και   Λάρνακα   και   την   δημιουργία   σοβαρών προβλημάτων,   τα   οποία   θα   κληθούν   να   αντιμετωπίσουν   οι συμμετέχοντες στην άσκηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal