MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν

Advertisement

Sponsored by exness

Προκαλεί με τις δηλώσεις του αναφορικά με τον αγωγό νερού ο Ερντογάν – «Καλύψαμε τις υδάτινες ανάγκες των Τ/κ και δείξαμε φιλευσπλαχνία στους Ε/κ», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Advertisement

Έχουν ανταποκριθεί στις ανάγκες πόσιμου και αρδεύσιμου νερού του ψευδοκράτους για τα επόμενα 50 χρόνια δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην τρίτη υπουργική σύνοδο για θέματα νερού του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έχει κάνει τους προγραμματισμούς της για το νερό μέχρι και το 2071 και οι υπηρεσίες της σε αυτόν τον τομέα δεν είναι μόνο εντός των εγχώριων συνόρων αλλά το αρμόδιο Υπουργείο και το TİKA (Τουρκικό Πρακτορείο Συνεργασίας και Συντονισμού) προχωρούν σε πολλά έργα υποδομής στην Αφρική, βοηθητικές δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις. “Τελευταία προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση ενός παγκοσμίου κλίμακας έργου όσον αφορά το νερό. Φτιάξαμε μια γραμμή από την χώρα μας στο νησί της Κύπρου, με αγωγούς που περνούν κάτω από τη θάλασσα,αξίας περίπου 550 εκ δολαρίων”.

Πραγματοποίησαν, ανέφερε, ένα έργο που κάποιοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει και τώρα η “βόρεια” Κύπρος χρησιμοποιεί το νερό που έρχεται από την Τουρκία. “Επιπλέον εμείς προερχόμαστε από τον πολιτισμό φιλευσπλαχνίας και επειδή προερχόμαστε από τον πολιτισμό της συμπόνοιας απευθυνθήκαμε στους Κύπριους του νότου: `κοιτάξτε από καιρού εις καιρόν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το νερό, το νερό έρχεται σε εσάς με τα πλοία, με τα τάνκερ. Εμείς μέσω του νερού που δίνουμε στην νότια Κύπρο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα έργο ειρήνης` είπαμε. Μέχρι τώρα δεν ήρθε κανένα αίτημα τους, αλλά εμείς κάναμε το καθήκον μας”.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται επίσης στον τ/κ Τύπο, στο περιθώριο αυτής της υπουργικής συνόδου του ΟΙΔ ο “υπουργός” γεωργίας, Ναζίμ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου οι οποίοι συζήτησαν το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το όλο ζήτημα του νερού και τί πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι το νερό από την Τουρκία τρέχει στους αγωγούς και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να φτάσει και στα νοικοκυριά, τονίζοντας ότι οι εργασίες γι` αυτό θα ολοκληρωθούν τάχιστα.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι για να φτάσει το νερό στην Κύπρο υπήρξε μια δύσκολη διαδικασία και επιθυμούν πλέον το νερό να φτάσει στις βρύσες και να χρησιμοποιηθεί από τους Τ/κ.

Ο κ. Τσαβούσογλου συμμετείχε στην τελετή έναρξης της υπουργικής συνόδου του ΟΙΔ για το νερό όπου και αναμένεται να μιλήσει, όπως σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network