MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΡΟΚΑμια: Τι δεν… έφαγαν οι ηγέτες στο δείπνο (και δεν είναι η «χυλόπιτα»)

Advertisement

Sponsored by exness

Δείπνο με παρασκήνιο, χωρίς εξελίξεις και ουσιαστικές αποφάσεις

Advertisement

Μια… τρύπα στο νερό κατάφεραν να ανοίξουν οι Αναστασιάδης και Ακιντζί στο περιβόητο δείπνο της περασμένης Δευτέρας. Χαμένοι στη μετάφραση και τις αποκλίσεις, δεν κατάφεραν να μιλήσουν την ίδια γλώσσα και να ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. #καμιά_έκπληξη

Οι δύο ηγέτες μετέβησαν στο παλιό αεροδρόμιο με διαφορετικές ατζέντες, με αποτέλεσμα να λέει ο καθένας τα δικά του και να ακούει ο καθένας ό,τι θέλει. Ακόμα και το ζήτημα του διορισμού προσωρινού ειδικού απεσταλμένου, ο Ακιντζί το προσέγγισε με απάθεια και αδιαφορία. Ζητούμενο για τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων αποδείχθηκε ότι ήταν η συνέχιση με τους δικούς του όρους και αφού προηγουμένως η ελληνοκυπριακή πλευρά προέβαινε στην παραχώρηση μιας δέσμης υποχωρήσεων. Με αναίδεια χιλίων πιθήκων.

Δεν εξέπληξε και δεν εξεπλάγην όταν εισέπραττε από τον Αναστασιάδη το βροντερό «hayır». Ο Πρόεδρος του εξήγησε με το… καλό ότι τα τουρκικά τσαλίμια δεν θα περάσουν, ζητώντας του να κατέβει από το σύννεφο και να γίνει ξανά περισσότερο Κύπριος παρά Τούρκος.

Έτσι δεν έσπασε ο πάγος, αλλά τα νεύρα της Σπέχαρ που τους περίμενε μόνη στο προχώλ. Διότι όλη αυτή η συζήτηση έγινε στο δίωρο τετ-α-τετ, κατά το οποίο ζήτησαν να μην τους ενοχλήσει ούτε μυρμήγκι. Είπαν τα καλά στην αρχή και άφησαν τα «περί ανέμων και υδάτων» για το δείπνο στην παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ στην Κύπρο.

Όσο για το μενού που επιμελήθηκε η οικοδέσποινα, δεν περιελάμβανε κυπριακά εδέσματα (όπως αρχικά είχαν υποσχεθεί τα Ηνωμένα Έθνη) αλλά μια από τα… ίδια. Για πρώτο έφαγαν spring rolls, για κυρίως ψαράκι και για επιδόρπιο σερβιρίστηκε αναρή. Αν και -όπως μας είπαν πηγές του κέτερινγκ- τίποτα δεν κατέβαινε…!

Ούτε έξω από το ΡΙΚ δεν θέλουν να περνούν τα ΑΚΕΛικά στελέχη, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να έχουν οδηγηθεί ξανά στα άκρα. Το κόμμα αποφάσισε εμπάργκο συμμετοχής σε εκπομπές του κρατικού καναλιού, διαμαρτυρόμενο για τη μη μετάδοση των δηλώσεων που έγιναν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή. Έχουν αγανακτήσει, σου λέει. Μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όταν το ΡΙΚ είχε διακόψει τη ζωντανή μετάδοση των δηλώσεων του Άντρου. Τότε χρειάστηκαν επαφές, διορθωτικές κινήσεις και πάρε – δώσε για να εκτονωθεί η κρίση. Τώρα;

Κατά τα άλλα, η ηγεσία του κόμματος εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στο πρότζεκτ του λίφτινγκ στο ΑΚΕΛ. Όπως μαθαίνουμε, επιτροπές και σύμβουλοι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας καταγραφής εισηγήσεων και προτάσεων που θα παρουσιαστούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα στο εγγύς μέλλον.

Στα χνάρια του ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, που επιχειρεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να ανακτήσει τα χαμένα ποσοστά. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ενέκρινε χθες 35 αλλαγές του καταστατικού, δημιουργώντας -ανάμεσα σε άλλα- επιτροπή αναθεώρησης και εκσυγχρονισμού της κυπριακής νομοθεσίας (!), επιτροπή διαρκούς διαβούλευσης με τους πολίτες και πολιτικό συμβούλιο. Και για να μην τους λένε… λίγους, αποφάσισαν όπως δημιουργήσουν τρεις θέσεις Αντιπροέδρων, δεύτερη θέση βοηθού γενικού γραμματέα και δεύτερη θέση βοηθού γενικού οργανωτικού γραμματέα. #ζήλεια_ψώρα

Με ησυχία, τάξη και… ασφάλεια συνεχίζονται οι «προεκλογικές» διεργασίες ενόψει της 7ης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του επόμενου Σαββάτου. Το κόμμα προγραμματίζει να στήσει 85 εκλογικά κέντρα, τα 3 εκ των οπίων στο εξωτερικό. Αθόρυβα και διακριτικά οι τέσσερις υποψήφιοι αντιπρόεδροι συνεχίζουν με περισυλλογή τη… συλλογή ψήφων. Χωρίς καυγάδες και αντιπαραθέσεις, όπως τους έχει ζητηθεί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal