MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΡΟΚΑμια: Συνομιλίες, χωρίς συνομιλίες

Advertisement

Sponsored by exness

Μεγάλη Εβδομάδα. Άγιες ημέρες κατάνυξης και περισυλλογής. Κατάνυξη στη Βουλή, περισυλλογή στον ενδιάμεσο. Και το Κυπριακό να… τρέχει, χωρίς να τρέχει!

Advertisement

 

Σοβαρά τώρα; Τρεις ώρες συζητούσαν, χωρίς να συζητούν; Ο Πρόεδρος και ο Μουσταφά τα είπαν χθες, έβαλαν τις ημερομηνίες κάτω και προγραμμάτισαν τις επόμενες συναντήσεις. Κατά τα άλλα, όπως πληροφορούμαστε, αντάλλαξαν μερικές μπηχτές (τα γνωστά: είπες, είπα, είπαμε). Κάπως έτσι κύλησε η επίσημη πρώτη της επανέναρξης. Αρχή ήμισυ παντός, λέει ο λαός.

Δεν συζητήθηκαν τα ενεργειακά, είπε ο Πρόεδρος. Τους προειδοποίησα και τους τα έψαλα, είπε ο Μουσταφά. Περιμένει λύση μέχρι τον Ιούνη και πριν τις νέες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ. Αλλιώς, λέει, να περιμένουμε εντάσεις και παρατράγουδα. Δυο μήνες το λέει. Όσοι και οι μήνες του αδιεξόδου. Όσοι και οι μήνες που μας χωρίζουν από την επόμενη… διακοπή του διαλόγου.

Κατά τα άλλα, ο Μουσταφά θέλει (και πήρε) χρονοδιάγραμμα, αλλά δεν το λέμε χρονοδιάγραμμα. Θέλει επιδιαιτησία, αλλά δεν τη λέμε επιδιαιτησία. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι οι συνομιλίες έφτασαν σε σημείο καμπής, όπου οι δύο ηγέτες επαναλαμβάνουν τις θέσεις τους επί των πτυχών «κλειδιά». Οι θέσεις αυτές μεταξύ τους απέχουν και θεωρεί ακατόρθωτο το να πείσει ο ένας τον άλλο. Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό, με τρεις προτάσεις.

Όσο για το δίδυμο Έσπεν – Ελίζαμπεθ, σχεδόν ανύπαρκτοι χθες. Ντάνος και Ειρήνη στους Διάσημους. Δεν τους έπαιρνε να πουν πολλά… Βέβαια ο Έσπεν ήταν λαλίστατος στις συναντήσεις που είχε με Αβέρωφ, Άντρο και Νικόλα (πολλά παράπονα είχε ο τελευταίος). Και οι τρεις ενημέρωσαν χαρτί και καλαμάρι τον Πρόεδρο, για όσα τους είπε ο Ειδικός.

Ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό, αναμένονται μετά τις 20 του μήνα. Με το καλό να περάσει το δημοψήφισμα, να ησυχάσει και ο Σουλτάνος του Βοσπόρου. Κοντά είναι η Κυριακή. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η έκβαση θα είναι οριακή, ωστόσο ο Σουλτάνος και οι γκρίζοι φίλοι του εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το δημοψήφισμα θα είναι… περίπατος για το «evet». Όμως ό,τι και να γίνει τελικά, λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα… μαλακώσει μετά το δημοψήφισμα. Προς το… μουλαρώσει πάει.

Σαν έτοιμοι από καιρό, έπεσαν όλοι με τα… μούτρα στον καυγά. Διαφώνησαν έντονα, πιάστηκαν στα χέρια, αντήλλαξαν βαριές κουβέντες. Τι έκπληξη! Οι «56» έβαλαν για τα καλά τη Βουλή στην προεκλογική περίοδο. Εκτέθηκε μια ο ΔΗΣΥ για τη διορθωτική κίνηση, εκτέθηκαν επί 10 όσοι προκάλεσαν τα καραγκιοζιλίκια. Είναι αυτοί οι «56» (ανάμεσα τους και οι… τσάμπα μάγκες) που θέλουν να αποφασίζουν για την παιδεία και τα παιδιά μας;

Στην ίδια συνεδρίαση της Ολομέλειας: Όσο τα ΜΜΕ και ο κόσμος ασχολείτο με τα καραγκιοζιλίκια, οι «56» είχαν ήδη ξεχάσει τα έκτροπα που προηγήθηκαν, αγκαλιάστηκαν και υπερψήφισαν όλοι μαζί την πρόταση νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων τους. Δύο λεπτά χρειάστηκαν όλα κι όλα. Ψιλά γράμματα.

Την ίδια, μαύρη Παρασκευή τα κατεχόμενα ανακοίνωσαν ότι έδωσαν πάνω από 7.000 νέες υπηκοότητες σε Τούρκους. Με τη σέσουλα οι υπηκοότητες. Και η «βουλή» των κατεχομένων απαγόρευσε (την ίδια ημέρα) την τέλεση λειτουργίας στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό στην Αμμόχωστο την Μεγάλη Παρασκευή. Τα ΜΟΕ του Μουσταφά.

Μεταξύ τους ΜΟΕ αναζητούν και οι πέντε του ενδιαμέσου. Φτου κι απ’ την αρχή, προσπαθούν να τα βρουν γιατί -επιτέλους- κατάλαβαν ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Πάντως στο ΔΗΚΟ λίγοι είναι ακόμα εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει έδαφος για κοινή υποψηφιότητα των πέντε. Να γίνει και η περιβόητη πενταμερής να δούμε τι θα καταλάβουν.

Πάλι καλά που δεν ζήτησε κανένας πενταμερή για την… πενταμερή. Το συνηθίζουν η αλήθεια. Ο Λιλλήκας θέλει εκλογές για τις εκλογές και ο Σιζόπουλος δημοψήφισμα για το δημοψήφισμα στο Κυπριακό. Τουλάχιστον σ’ αυτό ταιριάζουν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ShootandGoal