MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΡΟΚΑμια: Όταν η Επιτροπή Οικονομικών έχει κέφια. Όλο το παρασκήνιο

Advertisement

Sponsored by exness

Ο «σοσιαλιστής» Αβέρωφ, οι αριστεροί φίλοι του και το πνεύμα της αντιλογίας

Advertisement

 

Λίγο του Συνεργατισμού τα… εννιάμερα, λίγο η ζέστη, λίγο τα απωθημένα. Αυτές τις μέρες εκτυλίσσονται στην Επιτροπή Οικονομικών σκηνές απείρου κάλλους. Τα μέλη της Επιτροπής βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση από την περασμένη Δευτέρα και όπως λένε στα στρατά θα πάνε μέχρι… Αφού βεβαίως αναγκάστηκαν να ακυρώσουν παρουσία σε τηλεοπτικά πάνελ, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, εγκαίνια, κορδέλες και υποχρεώσεις. Και λοιπόν κλείστηκαν στην αίθουσα «Κερύνεια» για να συζητήσουν αυτά που έτσι κι αλλιώς θα γίνουν την Παρασκευή.

Κι αν νομίζετε (όσοι μένετε στις δηλώσεις που κάνουν μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων) ότι βγάζουν δουλειά, μάλλον λάθος είναι. Η συνεδρίαση έχει εξελιχθεί σε… διαρκή καυγά και διαγωνισμό ατάκας. Όλοι εναντίον όλων. Και οι πλείστοι… αυθόρμητοι και αδιάβαστοι.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την εξέλιξη στη σχέση των βουλευτών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Σχέση αγάπης – μίσους. Σαν ζευγάρι σε καλοκαιρινές διακοπές με τις συμπεθέρες. Από τη μια αρπάζει ο ένας τον άλλον από το λαιμό, από την άλλη βγάζουν τα εσώψυχα τους διότι διαφωνούν σε όλα. Και από την παράλλη αγαπιούνται.

Χαρακτηριστικά είναι τα «ανοίγματα» του Αβέρωφ, ο οποίος τις προάλλες -μετά από μια έντονη παρέμβαση κατά των τραπεζών- δέχθηκε ένα θερμό «εναγκαλισμό» από βουλευτές της αριστεράς. Τον χαρακτήρισαν «σύντροφο», τους είπε ότι απλώς κάνει πράξη τις σοσιαλιστικές ιδέες που έχουν. Του πρότειναν να γίνει επίτιμος Πρόεδρος του ΑΚΕΛ, τους είπε «ελάτε κοντά και θα τα βρούμε».

Τι σου είναι ο άνθρωπος για μερικές ψήφους.

Βέβαια μετά οι αγάπες πάλι έδωσαν τη θέση τους στο μίσος. Κατά την έναρξη της χθεσινής συζήτησης οι «κόκκινοι» βουλευτές διαφώνησαν έντονα με τη διαδικασία και την ουσία, καταγγέλλοντας τη σύμπραξη ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ. Όταν μάλιστα ζήτησαν γραπτώς το τελικό κείμενο των πέντε νομοσχεδίων για το νομικό πλαίσιο -μετά τις παρεμβάσεις του ΔΗΚΟ- και ο Αβέρωφ εισηγήθηκε «να μας τις πει προφορικά ο Νικόλας», έγινε το… έλα να δεις.

Με τους δε βουλευτές το ΔΗΚΟ, ο ΔΗΣΥ «μήνας του μέλιτος». Από πέρυσι είχαν να νιώσουν τόσο φίλοι.

Το ένα μέτωπο καυγάδων για το ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ, το άλλο ο Περδίκης. Που -μεταξύ μας- πάλι είναι το πνεύμα της αντιλογίας. Καλό – κακό, ότι ακούσει χάλια το βρίσκει σπάζοντας τα νεύρα του Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος.

Για την ιστορία μάθαμε ότι ο Αβέρωφ «κεντάει» όταν έχει κέφια, ο Συλλούρης (όπου γάμος και χαρά) είναι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες και σχεδόν όλα τα μέλη της Επιτροπής είτε έχουν δάνεια με ψηλά επιτόκια είτε είναι εγγυητές. Και όλοι θέλουν να εξαιρεθούν από τις αλλαγές που προωθούνται και για τα δύο ζητήματα. Τόσος αλτρουισμός πια σ’ αυτή τη χώρα;

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network