MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΡΟΚΑμια: Ένα réunion, μια προεκλογική και ένας ψηφοφόρος Πρίαμος!

Advertisement

Sponsored by exness

Κινητικότητα στο Κυπριακό. Κινητικότητα και στο «survivor» του ενδιάμεσου. Και τα δύο καταλήγουν στο… (η απάντηση στο τέλος του κειμένου)

Advertisement

 

Χαρούμενοι (όλοι) στην πόλη του ενδιαμέσου. Το «τόσα δίνω, πόσα θες;» καλά κρατεί και οι 3+1+1 εξακολουθούν να περιπλέκουν την -έτσι κι αλλιώς- σύνθετη εξίσωση του κέντρου. Του… Ντάνου και της Πασχάλη γίνεται! Κι ας δηλώνουν όλοι αγαπημένοι.

Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε ότι είναι δεδομένη η συνεργασία του Νικόλα με την μικρή Ελένη, αλλά δεν μάθαμε ποιος έχει το πάνω χέρι. Μάθαμε ακόμη ότι ο Σιζόπουλος (που πάει μαζί τους) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποβάλει κι ο ίδιος υποψηφιότητα, ακολουθώντας την… τακτική της Μικρής Ελένης. Μάθαμε ότι στον ελεύθερο του χρόνο ο Γιώργος Λιλλήκας (+1 απέναντι) αλληλογραφεί με τους -και καλά- συνοδοιπόρους του, αλλά δεν μάθαμε τίποτε για τον (+1 μπαλαντέρ) Γιώργο Περδίκη. Ξέρουμε μόνο ότι θα δει τον Νικόλα από βδομάδας.

Γύρω – γύρω όλοι και στη μέση ο Ανδρέας Αγγελίδης! Τον πρότεινε ο Λιλλήκας για κοινό υποψήφιο των «5» (μέγιστη υποχώρηση), αλλά ξέχασε να τον ρωτήσει προηγουμένως εάν ενδιαφέρεται. Το αποτέλεσμα ήταν να τους ρίξει… άκυρο. Και δωσ΄ του οι επιστολές! Βαβέλ, όχι αστεία.

Ψηφοφόρος του Λιλλήκα, λέει, εκείνος ο Μάριος Πρίαμος! Με λάγνο βλέμμα (θα του έβγαλαν μικρή γραμματοσειρά στο autocue) μας είπε το 2013 ότι ήταν η ώρα να σταθούμε στα πόδια μας, γιατί -κυρίως- μπορούσαμε. Αν έτρεχαν με την ίδια φόρα όλοι οι ψηφοφόροι του Λιλλήκα τότε, πολύ φοβούμαι ότι όντως θα μπορούσανε. Και μετά θα τρέχαμε εμείς.

Φήμες λένε ότι το βίντεο επανέφεραν οι διαφωνούντες (βλέπε «20»), σε μια προσπάθεια να εκνευρίσουν τους πρώην ψηφοφόρους του Λιλλήκα και νυν του Ντάνου, για να ψηφίσουν το 2018 Νικόλα.

Κάθε πετυχημένο réunion, κρύβει εκπλήξεις. Έτσι και το réunion της Κυριακής! Οι… συμμαθητές ετοιμάζονται να πουν ο καθένας τα δικά του και μετά να κάνουν ότι ακούνε με προσοχή τον απέναντι. Ο Νίκος θα του πει «να τα αφήσεις όλα και να έρθεις»… και ο Μουσταφά θα απαντήσει πως «με μια συγγνώμη, συγγνώμη μα δεν γίνονται και θαύματα». Στα réunion ο καθένας ό,τι θέλει και τον συμφέρει λέει.

Θα έχουν να λένε και οι ενδιάμεσοι από Δευτέρας: δείπνο και υποχώρηση.

Ο Μουσταφά θα περιμένει από τη Βουλή να περάσει την -κατά τα άλλα άσχετη με το Κυπριακό- πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, η οποία δεν πάει τελικά αυτή την Παρασκευή στην Ολομέλεια. Η ψήφιση της πρότασης (ΔΗΣΥ + ΑΚΕΛ) μετατέθηκε για τη μεθεπόμενη Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι αμέσως μετά ξεκινά (κυριολεκτικά) η Μεγάλη Βδομάδα. Η οποία που οδηγεί; Οέο; Στην Κυριακή της Ανάστασης, που συμπίπτει φέτος με την Ανάσταση του Σουλτάνου. Όλα μέλι γάλα, μετά.

Ο Μουσταφά (2) επιμένει ότι οι μήνες Απρίλιος και Μάιος θα είναι καθοριστικοί και κρίσιμοι για το Κυπριακό. Κανείς δεν ξέρει τι θέλει να πει ο ποιητής. Και ο Κασουλίδης… έγραψε πάλι, δηλώνοντας ότι «μόνον ένας μάντης του μαντείου των Δελφών καταλαβαίνει τι δηλώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης». Όμως ο Μουσταφά εκνεύρισε (ξανά) τον Πρόεδρο, προτείνοντας να συζητήσουν νέα ΜΟΕ, στον απόηχο της τροπολογίας για το ενωτικό.

Κόκκινο, κυβερνητικό χαλί έστρωσαν οι δικοί μας στον Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο είναι τελικά πολύ φίλοι. Από το Προεδρικό μας είπαν ότι είναι το ίδιο χαλί που θα στρωθεί και για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος μας έρχεται την Παρασκευή. Τι; Ποιο θερμό επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ; Ποιες πηγές του ελληνικού ΥΠΑΜ; Μα τι λέτε κύριε μου…

Ακόμα δεν το είδαμε, arena το ονομάσαμε. Τρέχει ο Πρόεδρος να βάλει το θεμέλιο λίθο στο γήπεδο της Λεμεσού και τα… κακά τα σωματεία αρνούνται να συνεργαστούν και να πληρώσουν την πολεοδομική (βλέπε δηλώσεις Βίκτωρα). Τι θέλουν; Να μείνει… μακέτα αυτό το έργο; Και να αναγκαστούν στο Προεδρικό να σχεδιάσουν -ενόψει Προεδρικών- εκείνο το ξεχασμένο τελεφερίκ στο Τρόοδος;

Και τα δύο καταλήγουν -λοιπόν- στο ίδιο πουθενά. Στο ίδιο αδιέξοδο. Στο ίδιο πουκάμισο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network