MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προϊστάμενος Υπ. Εξετάσεων: Ομαλά διεξάγονται οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Όλα κυλούν ομαλά με τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, προσθέτοντας, ερωτηθείς σχετικά, ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα κρούσματα και τις επαφές.

Σε ερώτηση πώς προχωρεί η διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι «προχωρούμε κανονικά».

Advertisement

«Κύλησαν ομαλά. Σήμερα έχουμε αρκετά μαθήματα των Τεχνικών Σχολών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Βασικά είναι έξι διαφορετικά μαθήματα και έχουμε δύο μαθήματα της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, που είναι ο Σχεδιασμός και Τεχνολογία και τα Ιταλικά», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα περιστατικών κορωνοϊού και επαφών κρουσμάτων μεταξύ των εξεταζόμενων, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι «σήμερα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε, υπήρξε 1 κρούσμα και 2 επαφές σε διαφορετικά μαθήματα».

«Την πρώτη μέρα είχαμε 5 περιπτώσεις. Τη Δευτέρα είχαμε 14 περιπτώσεις. Χθες δεν είχαμε περίπτωση, αλλά ήταν λόγω του περιορισμένου αριθμού των υποψηφίων. Κάθε μέρα ποικίλει αυτός ο αριθμός λόγω του αριθμού των υποψηφίων. Είναι διαχειρίσιμα τα πράγματα. Τα παιδιά αυτά εξετάζονται στα ειδικά εξεταστικά κέντρα και προχωρούμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χανδριώτης επανέλαβε ότι όλα κυλούν ομαλά.

«Προχωρούμε στις εξετάσεις μας. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα κρούσματα και τις επαφές», κατέληξε.

Σήμερα Τετάρτη , στο πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων ήταν ο Σχεδιασμός & Τεχνολογία, τα Ιταλικά και η Τεχνολογία Τεχνικών Σχολών (Θεωρητική Κατεύθυνση) – (400,402,404,413,414 και 405) .

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στον Σχεδιασμό & Τεχνολογία ο αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται στους 727.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2021 ξεκίνησαν την Παρασκευή, 21 του Μάη, με πρώτο μάθημα τη Βιολογία, στην οποία παρακάθισαν 1.664 υποψήφιοι.

Την Δευτέρα, 24 Μαΐου, οι Παγκύπριες Εξετάσεις συνεχίστηκαν με το μάθημα των Αγγλικών. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στα Αγγλικά ο αριθμός υποψηφίων ανερχόταν στους 3.324.

Χθες Τρίτη, το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων είχε το Αρχιτεκτονικό-Τεχνικό Σχέδιο και την Λογιστική Τεχνικών Σχολών (Πρακτική Κατεύθυνση) –(518).

Αύριο Πέμπτη, οι Παγκύπριες Εξετάσεις συνεχίζουν με το μάθημα των Ισπανικών, τις Εικαστικές Εφαρμογές και τα Γερμανικά.

Την Παρασκευή, 28 Μαΐου, δεν υπάρχει οποιοδήποτε προγραμματισμένο εξεταζόμενο μάθημα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ενώ το Σάββατο, 29 Μαΐου, είναι προγραμματισμένο το μάθημα της Λογιστικής .

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας , το Σάββατο, το μάθημα της Λογιστικής ο αριθμός υποψηφίων ανέρχεται στους 1.441 .

Στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις αναμένεται να παρακαθίσουν, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 7.295 υποψήφιοι, από τους οποίοι οι 6.949 είναι τελειόφοιτοι και 346 παλαιοί απόφοιτοι. Εξάλλου, 1.736 υποψήφιοι είναι μόνο για απόλυση. Οι υποψήφιοι για Πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου και Ελλάδας ανέρχονται στους 5.559, οι υποψήφιοι για πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές στους 522 και οι υποψήφιοι που αιτήθηκαν διευκολύνσεις στους 993.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 14 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network