MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προγραμματισμός ΥΠΠΑΝ για τρία νέα σχολικά κτήρια στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Δημιουργία τριών νέων σχολικών κτηρίων και γραφείων της Σχολικής Εφορείας περιλαμβάνει ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας για την Πάφο

Αναφορικά με δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ και τον ισχυρισμό ότι «το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει παντού εκτός της Πάφου», το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  (ΥΠΠΑΝ)  ενημερώνει ότι αντίθετα από αυτή τη δήλωση υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός και για την Πάφο.

Advertisement

Ο σχεδιασμός για την Πάφο περιλαμβάνει την ανέγερση του Νέου Γυμνασίου στο κέντρο της πόλης. Για τον σκοπό αυτό ο προγραμματισμός περιλαμβάνει  την ανέγερση πρώτα του νέου Α’ Νηπιαγωγείου, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη μετακίνηση των μαθητών/τριών από το υφιστάμενο στο νέο Α’ Νηπιαγωγείο, θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και η επέκταση, προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το νέο Ζ’ Δημοτικό.

– Συγκεκριμένα, ανεγείρεται τώρα το νέο Α’ Νηπιαγωγείο Πάφου και το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

– Προγραμματίζεται η δημοσίευση του διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το Ζ’ Δημοτικό Σχολείο και το Νέο Γυμνάσιο Πάφου.

–  Μετά τις προγραμματισμένες εργασίες στο υφιστάμενο νηπιαγωγείο, θα στεγαστεί εκεί το νέο Ζ’ Δημοτικό και τότε, το 2023, θα ξεκινήσει η ανέγερση του Νέου Γυμνασίου στο κέντρο της πόλης, όπως προβλέπει και η συμφωνία που έχει γίνει με τις τοπικές αρχές.

Επομένως, το ΥΠΠΑΝ έχει προγραμματίσει και υλοποιεί στην Πάφο:

–  το νέο Α’ Νηπιαγωγείο,

–  το νέο Ζ’ Δημοτικό Σχολείο και

–  το νέο Γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης.

Επιπρόσθετα, το ΥΠΠΑΝ, μετά από συμφωνία με τον Δήμο Πάφου και τη Σχολική Εφορεία, προχωρά στη δημιουργία νέων γραφείων της Σχολικής Εφορείας. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν από το γυμνάσιο, στον χώρο που σήμερα εδρεύει η Εφορεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network