MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας από ΥΠΑΜ και Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Advertisement

Sponsored by exness

Την εισαγωγή ενός νέου προγράμματος για προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας ανάμεσα στους εθνοφρουρούς εγκαινιάζει το Υπουργείου Άμυνας, σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στόχο να σταματήσει η στρατιωτική θητεία να θεωρείται νεκρός χρόνος.

Advertisement

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής θετικών κινήτρων που έχει εγκαινιάσει πρόσφατα το Υπουργείο Άμυνας και αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο για το θέμα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κωνσταντίνος Χρίστου και συνεργάτες του, καθώς και αντιπροσωπεία της CYTA και της KPMG.

Σε δηλώσεις αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε ότι το πρόγραμμα έχει στόχο να καταστήσει το χρόνο της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατό πιο χρήσιμο και πιο ωφέλιμο για τους στρατιώτες, ενώ αναφέρθηκε στο παράδειγμα καλών πρακτικών άλλων χώρες, όπως στο στρατό του Ισραήλ.

Είπε ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο, μεταξύ άλλων, διαλαμβάνει ημερίδες σε μεγάλα στρατόπεδα σε παγκύπρια βάση για θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και τεχνοοικονομικών πόρων.

Η προσπάθεια αποσκοπεί στο να μπορούν οι καλύτερες ιδέες να μετατραπούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ διαλαμβάνει και ολιγοήμερη πρακτική εξάσκηση για διακριθέντες εθνοφρουρούς σε καινοτόμους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Επίσης θα προσφέρονται εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και θα παρέχονται υποτροφίες ή χρηματοδότηση για σπουδές.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε όσους συνεργάζονται για να καταστεί εφικτό το πρόγραμμα, καθώς, όπως είπε, δίνουν τη δυνατότητα να προωθήσουμε ένα ακόμα σημαντικό μέτρο ώστε «να σταματήσει να θεωρείται πλέον ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας ένας νεκρός χρόνος, αλλά να είναι μια ευκαιρία που μπορεί να αναδείξει δυνατότητες, ικανότητες για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία των εθνοφρουρών μας».

Ο κ. Χρίστου ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Υπουργό για την αγαστή συνεργασία και είπε ότι η σημερινή σύσκεψη είχε ως στόχο την περαιτέρω συνεργασία του Ανοικτού Πανεπιστημίου με το Υπουργείο Άμυνας. Επίσης είπε ότι με τη συνδρομή  της CYTA και της KPMG, το ΑΠΚΥ μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους στρατιώτες, είτε θα σπουδάσουν είτε όχι.

Πρόσθεσε ότι στα πλαίσια του προγράμματος θα διενεργηθούν ημερίδες τον Νοέμβριο σε όλα τα στρατόπεδα της Κύπρου, ενώ στη συνέχεια, θα δοθεί η ευκαιρία στους στρατιώτες να προτείνουν επιχειρηματικές  και δημιουργικές ιδέες. Ακολούθως, θα γίνει μία επιλογή όλων αυτών των ιδεών, και με τη βοήθεια της CYTA και της KPMG, θα προωθηθούν «δύο-τρεις τέτοιες καλές ιδέες», μέσω επιχειρηματιών στην αγορά.

Είπε τέλος ότι θα δοθεί στους εθνοφρουρούς η ευκαιρία για απασχόληση μερικών ημερών ή ωρών της εβδομάδας σε διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίες θα βρεθούν με τη συνδρομή των εταίρων, της CYTA και της KPMG.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network