MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προειδοποίηση «υπ. υγείας» για μεταδοτικές ασθένειες λόγω πλημμύρων 

Advertisement

Sponsored by exness

Προειδοποίηση «υπ. υγείας» για μεταδοτικές ασθένειες λόγω πλημμύρων – Δίνει οδηγίες στο κοινό

Advertisement

Την προσοχή του κοινού στο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών μέσω των πλημμυρισμένων περιοχών εφιστά το «υπουργείο υγείας» με σημερινή του ανακοίνωση, δίδοντας οδηγίες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» αναφέρεται ότι τα νερά από τις πλημμύρες ενδέχεται να έχουν εισχωρήσει στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης και μετά από τέτοιες θεομηνίες, όπως αυτή που έπληξε τα κατεχόμενα την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίες αρχίζουν και διαφαίνονται από την τέταρτη μέρα και μετά.

Οι ασθένειες, προστίθεται, μπορούν να μεταδοθούν και μέσω των επίπλων ή των κτιρίων/οικιών που επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες αφού οι μικροοργανισμοί εισχωρούν στα έπιπλα ή κολλούν στους τοίχους. Γι’ αυτό και παρατηρείται εμφάνιση δερματικών ασθενειών.

Προτείνει στους πολίτες να παραμείνουν μακριά από πλημμυρισμένες περιοχές και οικίες, να ακολουθούν τις ακριβείς οδηγίες ειδικών για τον τρόπο καθαριότητας, να προσέχουν όταν βρίσκονται σε περιοχές με υψόμετρο από όπου πέρασε η πλημμύρα και να μην οδηγούν αυτοκίνητο σε δρόμους που έχουν επηρεαστεί από την θεομηνία.

Ζητεί επίσης από το κοινό να μένει μακριά από κομμένα καλώδια ηλεκτρικής και να λάβουν μέτρα αμέσως μετά τις πλημμύρες για το ενδεχόμενο εμφάνισης ποντικιών ή και φιδιών, και σίγουρα να μην αφήνουν τα παιδιά να παίζουν μέσα σε στάσιμα νερά από τις πλημμύρες.

Τους καλεί να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό ή νερό που έχει προηγουμένως βράσει στους 100 C. Να μην χρησιμοποιούν νερό που δεν είναι καθαρό για το πλύσιμο είτε δοντιών είτε πιάτων, να χρησιμοποιούν καθαρό σαπούνι για το σώμα και ειδικά τα σημεία που ήρθαν σε επαφή με στάσιμα νερά και να κάνουν – εάν χρειάζεται – αντιτετανικό εμβόλιο.

Καλεί τέλος το κοινό να καλέσει ειδικούς να ελέγξουν την ποιότητα νερού σε πηγάδια που χρησιμοποιούν αλλά και του τρεχούμενου στο σπίτι τους εάν βρίσκεται σε περιοχή που έχει πληγεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal