MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προειδοποιεί η Αστυνομία! Νέα τηλεφωνική απάτη. Τι πρέπει να προσέξετε

Advertisement

Sponsored by exness

Προειδοποιεί η Αστυνομία για νέες απάτες – Πολλές οι καταγγελίες μέχρι στιγμής – Πώς δρουν και τι πρέπει να προσέξετε

Η Αστυνομία διερευνά νέες καταγγελίες για απάτη και συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό.

Advertisement

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, μετά από νέες καταγγελίες που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα, συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, επιτήδειοι καλούν τηλεφωνικά το κοινό και ισχυρίζονται ότι είναι λειτουργοί της εταιρείας Microsoft από το εξωτερικό. Ακολούθως, καθοδηγούν τους χρήστες να προβούν σε κάποιες ενέργειες, οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν σε πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των πολιτών και σε υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ή τραπεζικών στοιχείων.

Ο τρόπος δράσης είναι ο εξής:

• Διενεργούν τηλεφωνικές κλήσεις σε συνδρομητές της Κύπρου και παρουσιάζονται ως μηχανικοί του Κέντρου Υποστήριξης της Microsoft. Προσφέρονται να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων του υπολογιστή για αφαίρεση δήθεν κακόβουλου λογισμικού (virus) ή ακόμα για να εγκαταστήσουν ειδικό λογισμικό για δήθεν προστασία των δεδομένων.

• Προς τούτο (α) ζητούν απομακρυσμένη πρόσβαση (Remote Access) στον υπολογιστή με αποτέλεσμα να έχουν την κυριότητα του υπολογιστή με όλες τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν, όπως πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δεδομένα, τραπεζικούς λογαριασμούς, κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα ή (β) ζητούν αριθμούς τραπεζικών καρτών ή άλλων δεδομένων δήθεν για έλεγχο.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι, να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις αυτές και να μην δίδουν προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες σε αγνώστους.

Σε περίπτωση που δεχθούν παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal