MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόεδρος Βοσνίας/Ερζεγοβίνης: Πολύπλοκο το σύστημα δύο κοινοτήτων

Advertisement

Sponsored by exness

Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης – Ομοιότητες ανάμεσα στην κατάσταση στην Κύπρο και στη χώρα του διαμήνυσε ο κ. Ντόντικ – Προειδοποίησε τον ΠτΔ ότι το σύστημα δύο κοινοτήτων είναι πολύπλοκο

Advertisement

Για τα προβλήματα λειτουργικότητας του κράτους της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης Μιλοράντ Ντόντικ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Ντόντικ είπε ότι υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στην κατάσταση στην Κύπρο και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Σέρβοι της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κατάσταση στη χώρα του λέγοντας ότι «αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα σχέδιο για μια νέα συμφωνία εδώ στην Κύπρο στη βάση δύο κοινοτήτων σε μια χώρα».

«Η πείρα μας δείχνει ότι αυτό το σύστημα είναι πολύπλοκο και καθυστερεί τη λήψη αποφάσεων που θα επέτρεπε γρήγορη πρόοδο», ανέφερε. Επίσης, είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την παρουσία της Τουρκίας στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη και «τη στήριξη που δίδει σε μια μόνο πλευρά, γεγονός που συμβάλλει στη δυσκολία να λαμβάνονται αποφάσεις στη χώρα».

Αν και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι μια χώρα ενωμένη και ειρηνική, είπε, αποτελεί παρά ταύτα ένα πολύπλοκο κράτος με πολύ έντονες τις διαφορές σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία και τις φιλοδοξίες ανάμεσα στις διάφορες κοινότητες. Αυτό, ανέφερε, καθιστά τη λειτουργία του κράτους πολύ δύσκολη.

«Είναι δύσκολο να λαμβάνονται αποφάσεις και να επιτυγχάνεται συμβιβασμός στη χώρα και αυτό οδηγεί σε περισσότερες επεμβάσεις από ξένους κάτι που σημαίνει επιπρόσθετο βάρος στη λειτουργικότητα της χώρας», είπε.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και για διμερή συνεργασία κυρίως στον οικονομικό τομέα. Ο κ. Ντόντικ είπε ότι ήδη είχε συναντήσεις με Κύπριους επιχειρηματίες από τους τομείς της φαρμακολογίας και της εκμετάλλευσης ορυκτών ενώ σήμερα θα συνεχίζει τις συναντήσεις του ενημερώνοντας για τις δυνατότητες επενδύσεων στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Ο κ. Ντόντικ, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση της ΕΔΕΚ, συνοδευόταν στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network