MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόεδρος: Σε προχωρημένο στάδιο ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας

Advertisement

Sponsored by exness

Βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης της αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας, ώστε αυτή να καταστεί αποδοτικότερη και να υπηρετεί με αποτελεσματικό τρόπο τους πολίτες της χώρας μας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση εγκαινίων υπηρεσιών Κέντρου Πολίτη (ΚΕΠΟ) Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι “αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης μας, η αποκέντρωση των Υπηρεσιών και όπου είναι δυνατόν η εξυπηρέτηση των πολιτών από ένα μόνο κέντρο, σε ένα μόνο σημείο. Προς το σκοπό αυτό αναπτύσσουμε περαιτέρω τον πολύ πετυχημένο θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Πολύ πρόσφατα εγκαινιάσαμε τις νέες εγκαταστάσεις στον χώρο της παλαιάς διεθνούς έκθεσης, ενώ δίνοντας έμφαση και στην εξυπηρέτηση αγροτικών περιοχών, εγκαινιάσαμε και στη Δευτερά ένα πρωτοποριακό κέντρο εξυπηρέτησης των αγροτών μας”.

Ως συνέχεια αυτής της σημαντικής προσπάθειας, συνέχισε, θεωρώ και την πρωτοβουλία των Κυπριακών Ταχυδρομείων, τα οποία πολύ ορθά λειτουργώντας, αξιοποιούν πλέον τις εγκαταστάσεις και ιδιαιτερότητες τους και προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες του Δημοσίου με τη λειτουργία Κέντρων Πολίτη στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία.

Ο στόχος βεβαίως, σημείωσε, δεν είναι η υποκατάσταση άλλων σχετικών κέντρων, αλλά η αποσυμφόρηση των ήδη πολύ επιβαρυμένων Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και η περαιτέρω αποκέντρωση υπηρεσιών

“Εκφράζω θερμότατα συγχαρητήρια στον Διευθυντή και στους ταχυδρομικούς υπαλλήλους διότι όταν κάποιοι άλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να ωφεληθούν, κάποιοι άλλοι πρωτοπορώντας δημιουργούν νέες πρακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος του δημόσιου λειτουργού, του δημόσιου υπαλλήλου, η εξυπηρέτηση των συμπολιτών του. Και δεν μπορώ παρά να εκφράσω και τις θερμές μου ευχαριστίες προς την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ διότι αν μιλούμε για εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας, για νέες σύγχρονες μεθόδους έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία, είναι γιατί υπάρχει μια απόλυτη κατανόηση μεταξύ μας, υπάρχει μια απόλυτη συνεννόηση και πιστεύω ότι κατά αυτό τον τόπο θα καταξιωθούν απόλυτα και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πολλές φορές είναι στο στόχαστρο πολλών και διαφόρων”, πρόσθεσε.

Η λειτουργία τεσσάρων νέων Κέντρων Πολίτη (ΚΕΠΟ) στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι μία πρωτοποριακή δράση που εντάσσεται αρμονικά στο μεγάλο στρατηγικό μας σχεδιασμό παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους πολίτες μέσα από υφιστάμενες ή νέες επιλογές που επιδιώκουμε να προσφέρουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, ως Κυβέρνηση θα στηρίξουμε τις όποιες προσπάθειες των Κυπριακών Ταχυδρομείων για παροχή υπηρεσιών ΚΕΠΟ και από αγροτικά ταχυδρομικά γραφεία, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές κοινότητες και τους αγροτικούς δήμους, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το κράτος και τις Υπηρεσίες του στους κατοίκους της υπαίθρου μας.

“Η συγκέντρωση στα ΚΕ.ΠΟ ενός μεγάλου φάσματος Υπηρεσιών από διάφορα Υπουργεία, όπως για παράδειγμα τα Υπουργείο Υγείας, Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Οικονομικών και βεβαίως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εντάσσεται αρμονικά, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός μείζονος στόχου που θέσαμε ως Κυβέρνηση: Να πατάξουμε τη γραφειοκρατία, να κάνουμε τις Υπηρεσίες μας ακόμα πιο ευέλικτες και το κράτος προσιτό, ανθρωποκεντρικό και κυρίως αποτελεσματικό για όλους τους πολίτες του”, συμπλήρωσε.

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, σημείωσε, έχουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα τα οποία είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνω πως αναπτύσσουν, προκειμένου να μετεξελιχθούν από ένας παραδοσιακός φορέας παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών σε ένα φορέα παροχής υπηρεσιών ευρέως φάσματος.

“Εξ όσων πληροφορούμαι, αυτή την περίοδο ευρίσκεστε στο μεταβατικό στάδιο και προσβλέπω εντός του νέου έτους να δούμε περισσότερα βήματα των νέων υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία. Άλλωστε, όπως πλέον είναι και το σύνθημα σας, «τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν μέλλον το οποίο δεν είναι μόνο ταχυδρομικό»”, πρόσθεσε.

Τα ταχυδρομεία μας, με διαχρονική παρουσία στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, είπε, έχουν συσσωρεύσει πολύτιμη εμπειρία στον τομέα της σύνδεσης ανθρώπων και υπηρεσιών. Αυτή η εμπειρία, σημείωσε, σε συνδυασμό με το εκτεταμένο δίκτυο που ήδη υπάρχει σε όλη την έκταση της χώρας μας, καθώς η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελούν το καλύτερο υπόβαθρο για να αποκτήσει σάρκα και οστά το όραμα μας.

“Είναι με ικανοποίηση που βλέπω τις νέες δράσεις σας καθώς αντιλαμβάνομαι πως τα ταχυδρομεία μας όχι μόνο μπορούν να αντέξουν στον ανταγωνισμό, αλλά και να πρωτοστατήσουν αξιοποιώντας το δίκτυο τους και τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να εξακολουθήσουν να αποτελούν βασικό συντελεστή της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Θεωρώ πως το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον απαιτεί να αλλάξουν δομές του παρελθόντος προκειμένου να υπάρξει αυξημένη διοικητική και οικονομική αυτονομία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων σας. Αξιοποιήστε τις σχετικές μελέτες που έχετε στα χέρια σας και προχωρήστε. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά είμαι δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε προκειμένου να προσφέρετε ακόμη περισσότερα”, κατέληξε ο Πρόεδρος.

Ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέας Γρηγορίου, σε ομιλία του, ανέφερε λάβαμε υπόψη τις αλλαγές που επέρχονται στα ταχυδρομικά δρώμενα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αλλαγές που επιβάλλουν την βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού μας, καθώς και την σταδιακή διαφοροποίηση του “πορτοφολίου” των εργασιών μας, με σύνθημα, “το μέλλον μας δεν είναι μόνο ταχυδρομικό”.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, συνέχισε, σχεδιάζουμε ακόμη την αύξηση του αριθμού των ΚΕΠΟ, με κύρια στόχευση τις αγροτικές περιοχές όπου λειτουργούν ταχυδρομικά γραφεία, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας καθώς και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ένα drone μετέφερε στο προαύλιο του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λευκωσίας, ένα πακέτο. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal