MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόεδρος ΚΟΑ: «To όνειρο των Λεμεσιανών για ποδοσφαιρικό σπίτι γίνεται πραγματικότητα»

Advertisement

Sponsored by exness

Ο δρόμος για την πραγμάτωση του μεγάλου ονείρου των Λεμεσιανών έχει ξεκινήσει και η Λεμεσός μετράει αντίστροφα για ν` αποκτήσει το δικό της ποδοσφαιρικό σπίτι, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, χαιρετίζοντας την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του νέου γηπέδου της πόλης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη της Λεμεσού, τον κυπριακό αθλητισμό αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού “ο δρόμος για την πραγμάτωση του μεγάλου ονείρου των Λεμεσιανών έχει ξεκινήσει ανεπιστρεπτί”.

Advertisement

Η σημερινή κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον ΠτΔ σηματοδοτεί με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την επίσημη έναρξη των έργων οικοδόμησης των έργων του νέου σταδίου, είπε και πρόσθεσε ότι είναι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης που το διαχρονικό όραμα του νέου γηπέδου της Λεμεσού παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

“Εδώ στη φιλόξενη κοινότητα Κολοσσίου, εντός του 2022, θα δεσπόζει το νέο στολίδι της πόλης, ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο αντάξιο των προσδοκιών μας αλλά και της μεγάλης παράδοσης που έχει στον αθλητισμό η αθλητομάνα πόλη της Λεμεσού”, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη πως ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Παιδείας και του πολιτισμού της Κύπρου και η οποιαδήποτε αθλητική επένδυση, οποιασδήποτε μορφής, αποτελεί κατ` επέκταση και επένδυση στην Παιδεία μας, στον πολιτισμό του τόπου, στη νεολαία μας και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, το νέο γήπεδο, το κόστος του οποίου θα ξεπεράσει τα 31 εκατομμύρια ευρώ, θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και υποδομές, θέτοντας ως πρώτιστο στόχο την ασφάλεια των αθλητών και του φίλαθλου κόσμου και θα είναι σε θέση να φιλοξενεί εγχώριους και ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς αγώνες., αφού θα πληροί όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές για να χαρακτηριστεί ως γήπεδο κατηγορίας 4 από την ΟΥΕΦΑ.

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τέσσερα βοηθητικά γήπεδα, χώρους συνυφασμένους με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, όπως 9 κυλικεία, 2 καφετέριες, ένα εστιατόριο και τις μπουτίκ των τριών ομάδων της Λεμεσού, με όλες τις εγκαταστάσεις προσβάσιμες σε ΑμεΑ.

Το νέο γήπεδο, συνέχισε, θα είναι χωρητικότητας 13 χιλιάδων στεγασμένων θέσεων και 130 θέσεων στα δημοσιογραφικά θεωρία, ενώ ο χώρος στάθμευσης θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1,100 οχήματα. Το δε αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022.

“Ξεκινήσαμε, η Λεμεσός μετράει αντίστροφα για να αποκτήσει το δικό της ποδοσφαιρικό σπίτι. Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα”, είπε ο κ.Μιχαηλίδης και διαβεβαίωσε ότι ο ΚΟΑ είναι απόλυτα στοχοπροσυλωμένος στην επιτυχή οικοδόμηση του σταδίου και θα δώσει το άπαν των δυνάμεων του, σε πλήρη συντονισμό και στενή συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, έτσι ώστε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί να τηρηθούν πιστά.

Την ίδια ώρα και αναφερόμενος στη χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ χαιρέτησε “την αποφασιστικότητα και ισχυρή πολιτική βούληση του Προέδρου Αναστασιάδη για να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος”

Εμείς, συνέχισε, ως η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας, είμαστε αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες καθώς επίσης και στις πρωτοβουλίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, έτσι ώστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επιτύχουμε την πολυπόθητη εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του ΠτΔ για καταπολέμηση της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα, πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, ο Αντρέας Μιχαηλίδης χαιρέτησε και την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ενώ αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Κάρτα Φιλάθλου είπε πως, παρά τις όποιες αντιδράσεις, έχει φέρει ουσιαστική μείωση στα κρούσματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal