MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόεδρος: Η Κύπρος επικυρώνει τη Σύμβαση για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κύπρος έχει κάνει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την προώθηση της ισότητας των φύλων, ωστόσο παραμένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευσή του προς αυτήν την κατεύθυνση

Advertisement

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να επικυρώσει την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και την Ενδο-οικογενειακή Βία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε σε φόρουμ με θέμα την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την 20 η επέτειο της Διακήρυξης και της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου.

Τη συνάντηση προσφώνησαν 70 και πλέον ηγέτες από όλο τον κόσμο, διατυπώνοντας σαφείς δεσμεύσεις για την προώθηση της ισότητας, καθώς και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki – moon, στους οποίους ανήκει η πρωτοβουλία του φόρουμ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε ακόμα μάρτυρες ανησυχητικών αναφορών για αποτρόπαιες παραβιάσεις των βασικών δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν δικαιώματα των γυναικών και τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είπε ότι η Κύπρος έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην ενδυνάμωση και την πραγμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για γυναίκες και κορίτσια, προωθώντας σειρά συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών και επενδύοντας στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα μεταξύ Γυναικών και Αντρών για την περίοδο 2014-2017, που υιοθέτησε η Κυβέρνηση και το οποίο, όπως είπε, αποτελεί τη «ναυαρχίδα των εθνικών μας πολιτικών για την ισότητα των φύλων».

Το Σχέδιο θέτει ως προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, την ισότητα της συμμετοχής γυναικών και αντρών στην δημόσια και πολιτική ζωή, καταπολεμώντας όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών, προωθώντας την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και απαλείφοντας βαθειά ριζωμένα στερεότυπα όσον αφορά τους ρόλους των φύλων.

Επίσης είπε ότι η Κυβέρνηση δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, με τις πολιτικές να επικεντρώνονται στην προστασία των θυμάτων.

«Έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι είμαστε έτοιμοι να επικυρώσουμε την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και την Ενδο-οικογενειακή Βία» ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μίλησε εξάλλου και για τον «ανεκτίμητο ρόλο» των γυναικών στην προώθηση της συμφιλίωσης και της ειρήνης και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σύσταση Τεχνικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων, στο πλαίσιο των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Τέλος, εξέφρασε την ισχυρή θέληση της Κύπρου να συμβάλει στην πλήρη εφαρμογή της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network