MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόεδρος: Έργο ζωής το Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Προσδοκούμε σε στενή συνεργασία του Γερ.Ογκολογικού Κέντρου-Υπ.Υγείας-Ογκ.Τράπεζας Κύπρου δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Κατέθεσε τον θεμέλιο λίθου του νέου ογκολογικού κέντρου που προγραμματίσθηκε να οικοδομηθεί στην περιοχή

Advertisement

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στη χώρα μας υπάρχουν ακόμη σοβαρά κενά στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον τομέα της ογκολογίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως υποβαθμίζει με οποιονδήποτε τρόπο το επιτελούμενο έργο είτε από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας είτε από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

«Παρά ταύτα, παρουσιάζονται κενά και πρέπει να τα αναγνωρίζουμε προκειμένου και να τα αντιμετωπίσουμε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μιλούσε κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στον Άγιο Αθανάσιο, στη Λεμεσό.

«Ξέρετε καλά πόσο δύσκολες και απογοητευτικές ήταν για όλους μας οι τελευταίες ημέρες, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Τρόοδος, όπου νιώσαμε πόσο κοντά μπορεί να είναι οποιαδήποτε στιγμή η καταστροφή» ανέφερε.

Για αυτό λοιπόν, συνέχισε, “η σημερινή ημέρα, στην οποία καλούμαστε να θέσουμε το θεμέλιο λίθο σε ένα έργο ζωής, σε ένα έργο που το έχει τόση ανάγκη ο τόπος, είναι μία ανάσα αισιοδοξίας και μια ριπή αέρα ελπίδας. Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για τις μεγάλες δυνατότητες που κρύβουν οι άνθρωποι σε αυτό τον τόπο, δυνατότητες και ταλέντα τα οποία έχουν αναδειχθεί πάμπολλες φορές, σε όλες τις γωνιές της γης».

 

«Την πεποίθηση μου αυτή επιβεβαιώνει ένας ξεχωριστός άνθρωπος και επιστήμονας, ο φίλος Νίκος Ζάμπογλου, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και πρωτεργάτης για τη δημιουργία αυτού του ιατρικού ογκολογικού κέντρου διεθνών – και το υπογραμμίζω – προδιαγραφών που θα ανεγερθεί στο ιδιαίτερο αυτό σημείο της Λεμεσού», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τον εμπνευστή του έργου Δρ. Νίκο Ζάμπογλου, τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του καθώς – όπως ανέφερε – «γνωρίζουμε καλά πως η δική σου προσπάθεια και των συνεργατών σου έρχεται να καλύψει ένα κενό το οποίο υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα που εσύ ειδικεύεσαι με απόλυτη επιτυχία και που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο».

«Το ιατρικό σας κέντρο είναι μία καλοδεχούμενη ιδιωτική πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει αυτό το κενό με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, καθώς οι σχεδιασμοί που έχετε θέσει σε εφαρμογή προβλέπουν παροχή υπηρεσιών πολύ υψηλού επιπέδου. Το εγγυώνται αυτό πρώτα από όλα η τεράστια ιατρική εμπειρία του Δόκτορος Ζάμπογλου στη Γερμανία και βεβαίως το υψηλό επίπεδο του ιατρικού προσωπικού που θα στελεχώσει το κέντρο», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Είπε ακόμα ότι το κτήριο του οποίου τίθεται σήμερα ο θεμέλιος λίθος θα είναι ένα πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο το οποίο αναμένεται να προσελκύσει Κύπριους και ξένους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής. “Θεωρώ ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως με την ολοκλήρωση του το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο θα προσφέρει υπηρεσίες που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών, από την πρόληψη και τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία, την αποκατάσταση και την υποστήριξη των ασθενών», ανέφερε.

«Η κλινική θα προσφέρει όλες τις σύγχρονες τεχνικές εξωτερικής ακτινοθεραπείας και όλο το φάσμα της επεμβατικής ακτινο-ογκολογίας. Θα δημιουργηθεί τμήμα πυρηνικής ιατρικής εξοπλισμένο με μηχανήματα ιδιαίτερα εξελιγμένα, μοναδικά στη χώρα μας, ενώ θα είναι σε θέση να παρέχει όλα τα σχήματα συνδυασμού χημειοθεραπείας και ογκολογικών ακτινοθεραπείας» είπε.

«Με αυτά κατά νουν δεν διστάζω να παραδεχθώ πως το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο το οποίο υλοποιείται με ιδιωτικά κεφάλαια καλύπτει ανάγκες, τις οποίες δεν κατάφερε να καλύψει το ίδιο το κράτος», είπε, προσθέτοντας ότι «Γι` αυτό και προσδοκούμε σε στενή συνεργασία μεταξύ του ειδικού σας ιδρύματος και των δημοσίων Ιατρικών Υπηρεσιών και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.” Μέσα από αυτή την προσπάθεια κράτος και ιδιωτικός τομέας μπορούμε να προσφέρουμε μεγαλύτερη ανακούφιση και μικρότερη ταλαιπωρία, σε ασθενείς που έχουν την ανάγκη αντιμετώπισης ογκολογικών περιστατικών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πόσο αναγκαία είναι αυτή η προσφορά το αναδεικνύουν οι αριθμοί: Στη χώρα μας παρουσιάζονται δυστυχώς περίπου 3500 νέα ογκολογικά περιστατικά κάθε χρόνο. Το 50% αυτών των ασθενών χρειάζονται ακτινοθεραπεία. Το 40% περίπου εξ αυτών ζουν στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Ως εκ τούτου 700 νέα ογκολογικά περιστατικά χρειάζεται να αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο ακτινοθεραπευτικά στις δύο αυτές επαρχίες και στους οποίους μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν παρέχεται αυτή η διευκόλυνση.

Παρέχονται υπηρεσίες, αλλά υποβάλλονται στην ταλαιπωρία να ταξιδεύουν από την Πάφο και τη Λεμεσό στη Λευκωσία» είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι “Αν συνυπολογίσει κανείς και μερικές εκατοντάδες ασθενείς προηγούμενων χρόνων που θεραπεύονται λόγω προόδου της νόσου, τότε ο συνολικός αριθμός των ντόπιων ασθενών που χρειάζονται ακτινοθεραπεία στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου ξεπερνά τους 1000 το χρόνο και, δυστυχώς, η τάση είναι ανοδική».

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την προσδοκία του να λειτουργήσει σύντομα το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, δηλαδή τους επόμενους 12 μήνες, έτσι ώστε το επόμενο Φθινόπωρο, το αργότερο, να είμαστε σε θέση να το εγκαινιάσουμε και να αντιμετωπίσουμε ανάγκες τόσο πιεστικές όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών σε καρκινοπαθείς συμπολίτες μας.

Παράλληλα, συνεχάρη θερμά όλους όσοι, εμπιστευόμενοι τον επιστήμονα Νίκο Ζάμπογλου, έχουν επενδύσει, έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους, μια εμπιστοσύνη η οποία μετουσιώνεται σήμερα σε ένα έργο που πραγματικά έχει τόση ανάγκη ο τόπος.

Τέλος καταλήγοντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση, το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και όλος ο ιατρικός κόσμος προσβλέπουμε σε αγαστή συνεργασία, προκειμένου να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στις υποχρεώσεις που ως κράτος έχουμε».

Από την πλευρά του ο Δρ Ζάμπογλου είπε, στο δικό του χαιρετισμό, ότι η σημερινή μέρα στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας στους καρκινοπαθείς των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, προσθέτοντας ότι ξεκινά ένα έργο υποδομής με απαίτηση τελειότητας, για να πάρει εξέχουσα θέση στο χάρτη ογκολογικών κέντρων της Ευρώπης.

Όπως ανέφερε, “σε ένα χρόνο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε μοντέρνες ακτινογκολογικές υπηρεσίες και τις διαγνωστικές του PET-CT που τώρα δεν παρέχονται στον τόπο μας.

Σημείωσε παράλληλα ότι “η επεμβατική ακτινοθεραπεία που εδώ και χρόνια βρίσκεται στο κέντρο βάρους του ερευνητικού του ενδιαφέροντος θα διαμορφωθεί σε επίπεδο που ισάξιο του δύσκολα θα βρεθεί παγκοσμίως.”

Τέλος ανέφερε ότι το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο θα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, παρακολουθώντας τις καινοτομίες στην ογκολογία και συνεργαζόμενο με ευρωπαϊκά ογκολογικά κέντρα και φυσικά με το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network