MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόεδρος Επιτροπής Γεωργίας: Αβεβαιότητα σχετικά με τα κυβερνητικά τσιφλίκια στην Πάφο,

Advertisement

Sponsored by exness

Τα προβλήματα και την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Πάφο σε σχέση με την ανανέωση συμβολαίων ενοικιαστών κυβερνητικών τσιφλιικών συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργία.

Το θέμα συζητήθηκε αυτεπάγγελτα κατόπιν πρότασης των βουλευτών Αντρέα Καυκαλιά, Νίκου Κέττηρου, Ανδρέα Πασιουρτίδη, Αντρέα Φακοντή, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρίστου Ορφανίδη, Ηλία Μυριάνθους και Μιχάλη Γιωργάλλα.

Advertisement

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Ανδρέας Καυκαλιάς είπε πως το πρόβλημα ταλαιπωρεί τους αγρότες της περιοχής εδώ και μια δεκαετία, κάνοντας λόγο για υποσχέσεις και αναβολές.

«Δυστυχώς και σήμερα παρά τη θετική αντιμετώπιση από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών αναφορικά με τη διάθεσή τους να επιλύσουν το πρόβλημα, επειδή, στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά οι αποφάσεις και όχι οι εξαγγελίες, αυτό που μετρούμε μέσα από τη σημερινή συνεδρία, νέες αναβολές σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων νέα χρονοδιαγράμματα και νέες υποσχέσεις», είπε ο κ. Καυκαλιάς.

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από το γεγονός ότι το κράτος αρνείται να υπογράψει νέα συμβόλαια με τους γεωργούς από το 2010 και μετά και ο λόγος είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει για άλλες χρήσης κάποιες από αυτές τις περιοχές που σήμερα αναπτύσσουν γεωργική δραστηριότητα οι αγρότες.

«Έκτοτε παραμένει το ζήτημα και ακόμη αναζητείται λύση», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι έχει δοθεί η υπόσχεση ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου για δύο συγκεκριμένες περιοχές, στην Αχέλια και στα Κούκλια, θα κατατεθεί πρόταση στην διυπουργική επιτροπή από το Κτηματολόγιο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί ανάλογη εισήγηση και για τις υπόλοιπες περιοχές που επηρεάζονται για λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Όπως πρόσθεσε, ως επιτροπή έχουμε αποφασίσει και έχουμε καθορίσει ότι εντός Σεπτεμβρίου το θέμα θα επανέλθει στην επιτροπή στην παρουσία των δύο Υπουργών, Εσωτερικών και Γεωργίας, για να ενημερωθούμε και για τις τελικές τους αποφάσεις.

«Οι άνθρωποι έχοντας κατά νουν ότι είναι σε μια φάση αβεβαιότητας δεν μπορούν να οργανώσουν τη δουλειά τους και υπάρχουν προβλήματα στη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα διότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια συμβολαίων», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network