MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Χρειάζεται αλλαγή τακτικής και τερματισμός των γενναιόδωρων προσφορών για λύση (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Χρειάζεται αλλαγή τακτικής και τερματισμός των γενναιόδωρων προσφορών για λύση – Θα εργαστούμε για εκλογή του Ν.Παπαδόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, δηλώνουν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη  – Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα

Advertisement

Χρειαζόμαστε αλλαγή τακτικής, τερματισμό των γενναιόδωρων προσφορών και υποχωρήσεων χωρίς αντάλλαγμα, αναθεώρηση και απόσυρση επικίνδυνων προτάσεων που δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από τον κυπριακό λαό, προκειμένου να επιλυθεί το Κυπριακό, δήλωσε απόψε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο Κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Ελληνα Πρωθυπουργό και έστειλε το μήνυμα σε όλους να μην ακούν «τους κήρυκες της ηττοπάθειας και της διχόνοιας. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα είναι σύσσωμη δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην αυριανή μετάβαση στην Ελβετία για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, «με την ελπίδα» όπως είπε «εκεί να δούμε τα βήματα που αναμένουμε από πλευράς Τουρκίας που θα επιτρέψουν να καταλήξουμε στον πολυπόθητο στόχο για μια βιώσιμη, λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος και κυρίως επειδή όλες σχεδόν οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων δείχνουν πως η Τουρκία κάθε άλλο παρά είναι διατεθειμένη να μετακινηθεί από τις πάγιες αδιάλλακτες θέσεις της».

Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε δυστυχώς από κυβερνητικής πλευράς μια τακτική, μία στρατηγική στο Κυπριακό που χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις, από σύγχυση και από αμηχανία. Ακόμα χειρότερα βλέπουμε ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέτει προϋποθέσεις σε σχεδόν εβδομαδιαία διαγγέλματα και να τις αναιρεί μέρα με την ημέρα» και σημείωσε πως «το παρασκήνιο υφίσταται και λειτουργεί απρόσκοπτα. Το έγγραφο Αϊντε που ετοιμάστηκε με τη βοήθεια των φίλων μας των Αγγλων είναι μια φωνή από τα παλιά, δεν είναι κάτι καινούργιο, πρόκειται για την επαναφορά του ίδιου μοντέλου του συστήματος ασφάλειας που υπήρχε και στο σχέδιο Ανάν  και είναι πάρα πολύ απλό: εμείς χάνουμε τη Κυπριακή Δημοκρατία, οι Αγγλοι κρατούν τις βάσεις και η Τουρκία κρατά τα επεμβατικά της δικαιώματα και τις εγγυήσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος ήγειρε το ερώτημα «ποιος αποφάσισε να αφήσει τον κ. Αϊντε να συντάξει αυτό το έγγραφο, που θα βρούμε μπροστά μας. Με αυτούς τους αδέξιους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς, δυστυχώς η πλευρά μας έχει εγκλωβιστεί σε μια διαδικασία όπου θα συζητάμε το κεφάλαιο της ασφάλειας με τους τουρκικούς όρους». Ανέφερε πως δεν πρέπει να μεταβούμε στην Ελβετία και η κυβέρνηση να δείχνει «αυτές τις εικόνες της απόλυτης αποσύνθεσης της δικής μας στρατηγικής στο Κυπριακό. Κατεβάσαμε τον πήχη τόσο χαμηλά που πλέον ούτε καν μπορούμε να τον δούμε και πολύ φοβούμαι ότι αυτό που θα έχουμε είναι μια επανάληψη της πρώτης Γενεύης».

Όλοι εμείς, συνέχισε, «είμαστε ευγνώμονες στην ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις αρχής  που διατυπώνει στο θέμα της ασφάλειας» και σημείωσε πως «εάν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ της πολιτικής του «καλού παιδιού», να κακοφανίσουμε κάποιους ή να υπερασπιστούμε τα δίκαια του λαού μας, εμείς είμαστε με τους Ελληνοκύπριους, είναι εύλογες οι ανησυχίες τους, δικαιολογημένες οι απαιτήσεις τους και θα διεκδικήσουμε τα δίκαια τους».

Στην ομιλία του ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο θέμα της ασφάλειας και είπε πως αυτή «πάσχει από μια βασική αδυναμία: στο ότι εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα την 1η ημέρα, αλλά να εμπιστευτούμε την Τουρκία σε βάθος χρόνου», αφού, όπως εξήγησε «μία τέτοια διευθέτηση είναι συνταγή για κατάρρευση και καταστροφή»   γνωρίζοντας ότι «η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει τηρήσει καμία υπογραφή που έχει βάλει σε συμφωνία μαζί μας και δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το καθεστώς Ερντογάν».

Αναφερόμενος στην πρόταση των Κομμάτων της Αλλαγής για την ασφάλεια, είπε πως «αυτό που εισηγούμαστε είναι ότι δεν εφαρμόζεται καμία συμφωνία, εκτός εάν πρώτα η Τουρκία εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να νοιώσουμε ασφάλεια πως ό,τι συμφωνήσουμε θα εφαρμοστεί στην πράξη», προσθέτοντας πως «αυτή η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, μιας νέας στρατηγικής για την Κύπρο που οι Δυνάμεις της Αλλαγής εισηγούνται και χρειάζεται αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας».

Η νέα στρατηγική, συνέχισε, «χρειάζεται νέο Πρόεδρο, ο νυν Πρόεδρος μας έχει απογοητεύσει, δεν έχει την αξιοπιστία για να προωθήσει τα δικά μας δίκαια συμφέροντα, τουλάχιστον απ’ ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Οι οπαδοί της λύσης θα πρέπει να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν να μην έχουν καταφέρει να λύσουν το Κυπριακό, αφού κυβερνούν για περίπου μια δεκαετία, διαχειρίζονται το Κυπριακό με βάση τη δική τους τακτική και στρατηγική, τις δικές τους θέσεις και για δέκα χρόνια πάμε από τη μια γενναιόδωρη προσφορά και από την μία υποχώρηση στην άλλη. Εδωσαν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και διερωτόμαστε γιατί δεν έλυσαν ακόμα το Κυπριακό».

Σημείωσε ακόμα ότι το αποτέλεσμα «της δικής τους στρατηγικής στο Κυπριακό είναι ότι η Τουρκία πήρε τα πάντα και τώρα ζητά και άλλα. Και όσο εμείς δίναμε, τόσο περισσότερα ζητούσε η Τουρκία, τόσο αναβαθμιζόταν το ψευδοκράτος και αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή πραγματικότητα. Για πρώτη φορά ο κατοχικός ηγέτης συναντάται με αρχηγούς κρατών, για πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε όλα εκτός σε όνομα, και αυτά όλα οφείλονται στη δική τους πολιτική του «καλού παιδιού».

Οι δικές μας προτάσεις, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος, «προτείνουν μια νέα στρατηγική και αυτό που απαιτούμε, ο θεμέλιος λίθος αυτής της στρατηγικής είναι να προστατεύσουμε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουμε σήμερα, να προστατεύσουμε την ασπίδα που έχει προστατεύσει τον Κυπριακό Ελληνισμό, την Κυπριακή Δημοκρατία. Πρέπει να στηριχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη λύση του Κυπριακού και τα πλεονεκτήματα που μας δίνει αυτό το κράτος, που μας έχει προστατεύσει μέσα από δεκαετίες επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας και τις προσπάθειες της Τουρκίας για τη δική μας εξαφάνιση, στην ΕΕ, στο διεθνή χώρο, είναι η φωνή που έχουμε διεθνώς  να καταγγείλουμε την Τουρκία και να υπερασπιστούμε τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού».


Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έστειλε μήνυμα προς τον Τουρκοκύπριους ότι «δεν πρόκειται να δουν την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της Τουρκίας, αλλά μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού αποτελεί κίνητρο και για τους ίδιους για την επίλυση του Κυπριακού. Πρέπει να καταλάβουμε» συνέχισε ότι «οι μεγαλύτερες μας επιτυχίες δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά εκτός της τράπεζας των διαπραγματεύσεων και μεταξύ των επιτυχιών μας είναι η ένταξη μας στην ΕΕ, η ένταξη μας στην Ευρωζώνη, η αξιοποίηση του φυσικού αερίου, οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με σημαντικές χώρες της περιοχής και μόνο με αυτές τις διεθνείς δράσεις και ενέργειες θα μπορέσουμε να πιέσουμε την Τουρκία».

Στην ομιλία του ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού αερίου και είπε πως «μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για λύση του Κυπριακού» ενώ παράλληλα η σύναψη σχέσεων με σημαντικές χώρες της περιοχής όπως «το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιταλία και η Γαλλία που μπορεί να έχουν συμφέροντα στη δική μας ΑΟΖ και με τη δική τους συνεργασία μπορούμε να τα βάλουμε σαν αντίπαλο δέος απέναντι στην Τουρκία».

Αυτό που χρειαζόμαστε, συνέχισε είναι «αλλαγή τακτικής, να σταματήσουν οι γενναιόδωρες προσφορές και υποχωρήσεις χωρίς αντάλλαγμα, να αναθεωρήσουμε και να αποσύρουμε επικίνδυνες προτάσεις που δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από το λαό μας».

«Αυτοί που θα φέρουν τη διχοτόμηση είναι αυτοί που προωθούν προτάσεις που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί ο λαός μας, όπως η εκ περιτροπής προεδρία, η παραμονή όλων των εποίκων και οι τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων».

Ταυτόχρονα, όπως είπε, έστειλε «ξεκάθαρο μήνυμα στο δικομματικό κατεστημένο: αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, είμαστε και εμείς εδώ, τον Φεβράρη οι δυνάμεις της αλλαγής θα ομοβροντήσουν και θα φέρουν την αλλαγή. Όταν κάποιοι επιμένουν να μας ταπεινώνουν και να μας εξευτελίζουν, όταν σχεδιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εμείς τους απαντούμε, εμείς θα αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού την οποία έχουν καταρρακώσει».

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη: Θα εργαστούμε για εκλογή του Ν.Παπαδόπουλου

Τη διαβεβαίωση ότι όλοι θα εργαστούν για την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσαν απόψε οι Μάρκος Κυπριανού, Μαρίνος Σιζόπουλος και Πόλυς Παλλήκαρος.

Σε χαιρετισμό του στην πολιτική συγκέντρωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας και προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, στο Κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού απευθύνθηκε στους συναγωνιστές και συναγωνίστριες του Δημοκρατικού Κόμματος και είπε πως «πρέπει να είμαστε  περήφανοι γιατί οι πιο επιτυχείς διακυβερνήσεις του τόπου μας που έφεραν ευημερία και ανάπτυξη στην Κύπρο, είχαν στο πηδάλιο τους, τους Προέδρους μας, Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο».


Πρόσθεσε ότι όλοι όσοι βρίσκονται απόψε στη Λάρνακα «μπορεί να ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ή και σε κανένα, όμως μας ενώνει η κοινή αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας, ανησυχία για την πορεία που ακολουθεί το εθνικό μας θέμα, απογοήτευση για την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την έλλειψη προόδου και ανάπτυξης, στόχοι που σήμερα μοιάζουν πιο απομακρυσμένοι παρά ποτέ».

Όλοι είμαστε εδώ, συνέχισε, «για να παραμερίσουμε ότι μας χωρίζει και να επικεντρωθούμε σ’ αυτά που μας φέρνουν μαζί, στους κοινούς μας στόχους κι ελπίδες για το μέλλον αυτού του τόπου. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους πετύχουμε με μια κοινή υποψηφιότητα νίκης, για να στηρίξουμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Αφού ανέφερε ότι «οι Δυνάμεις της Αλλαγής μαζί με ανέντακτους πολίτες αλλά και οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας  ενώνουμε δυνάμεις για το κοινό καλό», ο κ. Κυπριανού είπε πως «έχουμε χρέος και ευθύνη να ανταποκριθούμε στην απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών για αλλαγή της αποτυχημένης πολιτικής, στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό, η οποία αποδεδειγμένα πλέον μας απομακρύνει από μια σωστή και λειτουργική λύση, εγκλωβίζει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε απαράδεκτες υποχωρήσεις, αναβαθμίζει το κατοχικό ψευδοκράτος και υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία».

Χρειαζόμαστε, ανέφερε «ένα Πρόεδρο που θα επαναφέρει το Κυπριακό στη σωστή πορεία» και σημείωσε πως «εμείς δεν δεχόμαστε την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή των εποίκων, την αριθμητική ισότητα στους σημαντικούς θεσμούς του κράτους, τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων υπηκόων, την παραμονή κατοχικών στρατευμάτων και τις τουρκικές εγγυήσεις».

Σύμφωνα με τον Μάρκο Κυπριανού «πέρα από το εθνικό μας θέμα, όλοι εμείς έχουμε χρέος και ευθύνη να ανταποκριθούμε στην ανάγκη για αλλαγή της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην οικονομία και την εσωτερική διακυβέρνηση. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα προσφέρει στην κοινωνία συγκεκριμένο σχέδιο και καινοτόμες πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, σε αποτελεσματική λειτουργία του κοινωνικού κράτους, σε βελτίωση της ποιότητας ζωής για κάθε πολίτη, όχι ευημερία αριθμών αλλά των πολιτών και όχι απλά στατιστικές αλλά πραγματική πρόοδο».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι η ευθύνη υλοποίησης του στόχου για να ανατραπούν τα αρνητικά δεδομένα και να δώσουμε στη πατρίδα και το λαό μας μια νέα προοπτική εθνικής αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας για το μέλλον «αποτελεί ευθύνη όλων όσοι σκέπτονται και ενεργούν υπεύθυνα και πατριωτικά. Με αυτά τα δεδομένα ως οδηγό,  το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη σε μια ειλικρινή προσπάθεια ικανοποίησης του κοινού αισθήματος για συνένωση δυνάμεων και απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση, παραμερίζοντας επιμέρους διαφορές, καταλήξαμε σε συμφωνία πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με κοινό υποψήφιο τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες στην Ελβετία, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «η διαδικασία αυτή κρύβει παγίδες και κινδύνους. Η συνωμοσία σε βάρος της πατρίδας μας δεν σταμάτησε, ο λαός μας υποβάλλεται και πάλι σε νέες δοκιμασίες και είναι εκτεθειμένος σε νέους κινδύνους» είπε και πρόσθεσε πως «επιχειρείται και πάλι δια μέσου των συνομιλιών να προωθηθεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν. Η Κύπρος να τεθεί υπό πολιτική κηδεμονία με τελική κατάληξη την επιβολή εθνικά απαράδεκτης λύσης και εκποίηση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών της πόρων».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ χαρακτήρισε τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντα μεσολαβητή «ο οποίος από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του επιβεβαίωσε ότι δεν είναι αξιόπιστος και σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε με μεροληψία υπέρ των τουρκικών θέσεων» και σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η Κυπριακή Δημοκρατία που συστάθηκε και διατηρήθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα ηρώων να καταργηθεί με υπογραφή πολιτικών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει το άδικο και να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο».

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους «ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική τοποθέτηση» να πυκνώσουν τις τάξεις των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προώθηση δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, την ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης, τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ασφάλειας στη νέα γενιά και για τις μάχες που δώσαμε και θα δώσουμε για τη λευτεριά της πατρίδας μας αλλά και την προσωπική και εθνική μας αξιοπρέπεια.

Εξάλλου ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος έστειλε τους «θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς» της Ελένης Θεοχάρους η οποία σήμερα βρίσκεται εκτάκτως στη Μαδρίτη και σημείωσε πως «οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές αποτελούν κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού. Δεν θα  αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε αλλά «θα αποφασίσουμε αν θα επιτρέψουμε να αποφασίζει για εμάς το κατεστημένο, ή αν θα ξαναπάρουμε τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας στα χέρια μας».

Αφού ανέφερε ότι «οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί των τελευταίων δέκα χρόνων σε σειρά θεμάτων, αλλά ειδικά στο Κυπριακό, έχουν καταστεί πλέον επικίνδυνοι για την επιβίωση μας», σημείωσε πως λίγες μόνο «ώρες μακριά από την αναχώρηση της αποστολής για την Ελβετία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε το μεσημέρι ότι τελικά το έγγραφο Έιντε δεν ανταποκρίνεται στα όσα έχουν συμφωνηθεί στη Νέα Υόρκη, το θεωρεί μη δεσμευτικό και δηλώνει ότι η όποια επίκληση ή αναφορά σε αυτό το έγγραφο δεν είναι αποδεκτή».

Η πραγματικότητα είναι, συνέχισε, «ότι αντί να πηγαίνουμε σε μια διάσκεψη με ξεκάθαρο χαρακτήρα, αλλά και ελπίδες για να επιτύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, πάμε για ακόμη μια φορά απροετοίμαστοι και ξυπόλητοι στα αγκάθια. Τελικά το έγγραφο Έιντε για την Ασφάλεια δεν θα είναι ούτε κοινό, ούτε συμφωνημένο, ούτε είναι αποδεκτό, αλλά αντιθέτως πρόκειται για ένα από τα χειρότερα έγγραφα στην ιστορία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».

Το έγγραφο Έιντε, ανέφερε ο κ. Παλλήκαρος «δεν είναι ουρανοκατέβατο. Είναι το απόσταγμα της διαπραγματευτικής τακτικής Αναστασιάδη – Συναγερμού – ΑΚΕΛ τα τελευταία 10 χρόνια» είπε και σημείωσε ότι οι δυνάμεις της Αλλαγής κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, «μια πρόταση ρεαλιστική, που ανταποκρίνεται στις ανησυχίες» όλων και καλέσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να την καταθέσει στην Ελβετία.

Αφού ανέφερε ότι «η βασική διαφορά αντίληψης μας για τη διαπραγματευτική τακτική με τον Αναστασιάδη και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΑΚΕΛ» είναι ότι «εμείς δεν καταθέτουμε προτάσεις μόνο αν θα τις αποδεχθεί ο Ερντογάν», σημείωσε πως «καταθέτουμε προτάσεις που θα διασφαλίζουν το μέλλον μας, όχι προτάσεις αρεστές στον Ερντογάν. Αυτή ακριβώς η στρατηγική του καλού παιδιού από πλευράς Συναγερμού – ΑΚΕΛ και των δύο τελευταίων κυβερνήσεων, μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα».

Αναφερόμενος στην αποψινή συγκέντρωση, είπε πως αυτή «αποτελεί έναν ακόμη σταθμό της νικηφόρου πορείας για την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας» και σημείωσε ότι «δυστυχώς οι σχεδιασμοί των ηγεσιών ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και οι άτακτες υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη αποτελούν μέγα κίνδυνο για τον τόπο μας. Οδηγούν τον τόπο μας σε πορεία ολέθρου και η Κύπρος μας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ολοκληρωτικής τουρκοποίησης με την υπογραφή μας».

Ο κ. Παλλήκαρος κάλεσε τους παρευρισκόμενους, που αποτελούν όπως είπε «την εμπροσθοφυλακή του αγώνα για αλλαγή», να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να επιτευχθεί η εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network