MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προεδρικές Εκλογές déjà vu αλλά… τη διαφορά ο Νικόλας!

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονα ενοχλημένος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη διαρροή των πληροφοριών ότι συζήτησε το θέμα της απαγωγής της μικρής Μαρί – Ελένη με τον Τούρκο Υπουργό Mεβλούτ Τσαβούσογλου και ζήτησε τη συνδρομή του για εντοπισμό της, μετά τις πληροφορίες ότι ο πατέρας της διέφυγε από τα κατεχόμενα.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το ανθρωπιστικό θέμα στο περιθώριο των συναντήσεων στο Crans-Montana κι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Τούρκο ΥΠΕΞ ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο. Το δημοσίευμα του «Πολίτη» την Παρασκευή, περί εντοπισμού της μικρή Μαρί- Ελένη με τον πατέρα της και του παρασκηνίου που προηγήθηκε στο Crans-Montana, προκάλεσαν την ενόχληση του Προέδρου, ο οποίος ζήτησε από όλους διακριτικό χειρισμό του θέματος για να μην προκληθεί ζημιά στις προσπάθειες εντοπισμού της μικρής.

Σε αντίθεση με το θέμα της μικρής Μαρί – Ελένη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από όλους τους υπουργούς του και τους συνεργάτες του να μην είναι τόσο διακριτικοί στην προβολή του κυβερνητικού έργου αλλά να το διαφημίζουν στο μέγιστο βαθμό. Ζήτησε επίσης από όλους να είναι αποτελεσματικοί ιδιαίτερα σε ζητήματα τα οποία πυροδοτούν την κριτική εναντίον της διακυβέρνησής του (όπως για παράδειγμα το κούρεμα των καταθέσεων) και βεβαίως να προωθούν προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και οργανωμένες ομάδες πολιτών. Έτσι, λοιπόν, μετά την μερική αποζημίωση των κουρεμένων ταμείων προνοίας και την εξόφληση των χρεών των Δήμων, ο Πρόεδρος ετοιμάζει και άλλες εξαγγελίες, τις οποίες θέλει να κάνει προτού ανακοινώσει και επισήμως ότι θα ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής για δεύτερη θητεία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει τον Οκτώβριο. Ως εκ τούτου, μετά τη Λάρνακα, αναμένεται ότι θα πάρει σβάρνα και τις άλλες πόλεις. Στη Λεμεσό, όπως μαθαίνουμε, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μια εξαγγελία που έχει να κάνει με τη δημιουργία νέου γηπέδου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα κυβερνητικά τμήματα έλαβαν οδηγίες να επισπεύσουν την έκδοση των σχετικών αδειών. Ο Πρόεδρος είναι ενοχλημένος και από τα φίλια πυρά που δέχεται για το Κυπριακό, ιδιαίτερα από πολύ κοντινούς του ανθρώπους, οι οποίοι τον κατηγορούν ανοικτά πλέον ότι έβαλε μαξιμαλιστικές θέσεις στο Crans-Montana που γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν θα γίνονταν δεκτές από την Τουρκία.

Μια πληροφορία που μάθαμε πρόσφατα για το παρασκήνιο του Crans-Montana είναι ότι το ελβετικό θέρετρο «γονάτισε» κυριολεκτικά από τις τηλεφωνικές παρεμβολές που γίνονταν από όλες τις πλευρές, οι οποίες παρακολουθούσε η μια την άλλη. Χαρακτηριστικά ακούσαμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έφριξαν με αυτά που βίωσαν στην Ελβετία. Όχι ότι δεν είναι συνηθισμένοι οι άνθρωποι του ΟΗΕ από τις παρακολουθήσεις που γίνονται στην Κύπρο αλλά προφανώς δεν το περίμεναν ότι θα ζούσαν κάτι τέτοιο και επί ελβετικού εδάφους.

Με το πράσινο φως που άναψε χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ στο Σταύρο Μαλά, σχεδόν ολοκληρώνεται το πάζλ για τις προεδρικές εκλογές του 2018, το οποίο, εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζουν τις προεδρικές του 2013, (Αναστασιάδης, Μαλάς, Λιλλήκας) με μοναδική προσθήκη τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Σημαντική διαφορά είναι ότι το 2013 το ΔΗΚΟ επί προεδρίας Καρογιάν στήριξε τον Αναστασιάδη αλλά το ανεπίσημο ΔΗΚΟ του Νικόλα στήριξε τον Λιλλήκα. Τώρα ο Νικόλας με τον Λιλλήκα δεν λένε ούτε καλημέρα, όπως επίσης καλημέρα δεν λέει ο Σιζόπουλος με τον Λιλλήκα. Αντιθέτως, καλημέρα ανταλλάζει πλέον ο Άντρος Κυπριανού με τον Γιώργο Λιλλήκα αλλά όχι και με ορισμένους ΑΚΕΛικούς, οι οποίοι λένε ότι οι χειρισμοί του στην αναζήτηση υποψηφίου έπληξαν ακόμη περισσότερο την εικόνα του ιδίου, προσωπικά αλλά και του κόμματος. Πάντως ο Άντρος Κυπριανού δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα με τις επιδόσεις του, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης που κυκλοφορούν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ ο Σταύρος Μαλάς προηγείτο του ηγέτη του ΑΚΕΛ ενόψει προεδρικών εκλογών. Η ίδια δημοσκόπηση έδειχνε πολύ χαμηλά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, ο οποίος, όπως λένε οι πληροφορίες, όταν είδε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να «τρέξει» προτίμησε την ηρωική έξοδο λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι προεδρικές και θα βρίσκεται στο πλευρό του Νικόλα. Πάντως το κλίμα στο ΑΚΕΛ είναι από βαρύ μέχρι άσχημο και το μεγάλο στοίχημα για ολόκληρη την ηγεσία είναι το πέρασμα του Σταύρου Μαλά στον δεύτερο γύρο διαφορετικά «το ΑΚΕΛ δεν θα είναι το ίδιο», όπως λένε πολιτικοί παράγοντες που γνωρίζουν το παρασκήνιο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima