MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προχωρούν οι εργασίες για τον Δυτικό παραλιακό πεζόδρομο στην Πάφο, λέει ο αρχιτέκτονας

Advertisement

Sponsored by exness

Προχωρούν οι εργασίες για τον Δυτικό παραλιακό πεζόδρομο στην Πάφο, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του έργου – Ο προϋπολογισμός του είναι της τάξης των €7.400.000

Προχωρούν οι εργασίες για τον Δυτικό Παραλιακό Πεζόδρομο στην Πάφο, που εκτείνεται από το Λιμανάκι Πάφου μέχρι τα όρια Πάφου – Χλώρακας, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του έργου, Λειτουργό Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου Χρίστο Κωνσταντινίδη.

Advertisement

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως ο προϋπολογισμός του οποίου είναι της τάξης των €7.400.000 και αναφερόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, σημείωσε πως κατά την άποψή του αυτό που προσδίδει στο έργο ιδιαίτερη σημασία είναι η σχέση και η συνέργειά του με άλλα έργα του Δήμου στην ευρύτερη γειτνιάζουσα περιοχή.

Πρόκειται για έργο υπό εκτέλεση που περιλαμβάνει τρία υποέργα, είπε, όπως την ανάπλαση του χερσαίου χώρου της λιμενολεκάνης, την κατασκευή νέων σκιαδίων στο Λιμανάκι και την ανακαίνιση-βελτίωση των Δημοτικών Μπάνιων. Βασικοί στόχοι είναι η απόδοση χώρου στους πεζούς και η ανάδειξη συνδεδεμένων με την ιστορία της Πάφου κτιρίων, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, αναφερόμενος στην ταυτότητα του έργου εξήγησε τη σημαντική επίδραση που αναμένεται να έχει στην αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του δημοσίου χώρου της πόλης. Το έργο καλύπτει συνολικά επιφάνεια 47.000 τ.μ. περίπου. Όπως ανέφερε, τα βασικά συνθετικά στοιχεία της διαμόρφωσης είναι ένας κεντρικός πεζόδρομος ελάχιστου πλάτους 4 μ. με συνεχή θέα τη θάλασσα, πάνω στον οποίο αναπτύσσεται ένα δίκτυο σημείων ενδιαφέροντος (πλατείες, καθιστικά, σημεία θέασης κτλ.). Το έργο διέρχεται μέσα από ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, τόσο από περιβαλλοντικής άποψης, αφού μεγάλο μέρος της περιοχής αποτελεί, όπως είπε, προστατευόμενο τοπίο ενταγμένο στο Δίκτυο Natura 2000, όσο και από ιστορικής, αφού έχοντας αφετηρία το παραδοσιακό λιμανάκι Κάτω Πάφου και το Μεσαιωνικό Κάστρο, διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο Κάτω Πάφου και τον αρχαιολογικό χώρο Τάφων των Βασιλέων, χώρους μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας όχι μόνο για την Πάφο αλλά και για τη χώρα.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, προσδιορίζοντας τη σημασία του έργου, εξήγησε τη σχέση και τη συνέργειά του με τρία υπό εκτέλεση ή σε τροχιά εκτέλεσης έργα στην τουριστική περιοχή (αναδιαμόρφωση-αναβάθμιση του χερσαίου χώρου της λιμενολεκάνης από το Λιμανάκι μέχρι τα Δημοτικά Μπάνια, ανάπλαση της Πλατείας Θεοσκεπάστης και περιβαλλόντων δρόμων και τμήμα του δικτύου υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής) και με τρία άλλα αποπερατωθέντα στην ίδια ευρύτερη περιοχή (ανάπλαση του ψαροχωρίου/πυρήνα της Κάτω Πάφου, Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου, βελτίωση του Ανατολικού Πεζοδρόμου – ανέγερση δημοτικού καφεστιατορίου στην παραλία Βρυσούδια).

Τα επτά υπό εξέλιξη και αποπερατωθέντα έργα στην τουριστική περιοχή, επισήμανε, συνυφαίνουν έναν ιστό ανάπλασης, αναζωογόνησης και ανανέωσης σε μια από τις πιο επισκέψιμες και δημοφιλείς από απόψεως τουριστικού προορισμού περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε τέλος πως ο πεζόδρομος αυτός θα είναι το νήμα που θα συνδέει την ένδοξη και επιφανή στην αρχαιότητα Νέα Πάφο, πρωτεύουσα της Κύπρου για 600 τόσα χρόνια, με την πόλη του σήμερα που άλλαξε και αλλάζει χωρίς να απεμπολεί την ιστορία και την ταυτότητά της. Εξέφρασε, τέλος, ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συγχρηματοδότηση του έργου κατά το μεγαλύτερό του μέρος και τις Υπηρεσίες του Κράτους που συνέβαλαν στην ωρίμανση του έργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network