MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προχωρεί η επέκταση άδειας μητρότητας σε περίπτωση πολλαπλής κύησης

Advertisement

Sponsored by exness

Πράσινο φως για επέκταση άδειας μητρότητας και επίδομα σε περίπτωση πολλαπλής κύησης άναψε η Κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής Ανδρέας Φακοντής

Advertisement

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση”, δήλωσε, “να πούμε ότι η Κυβέρνηση συμφώνησε στο θέμα. Σύντομα θα είναι ενώπιον της Επιτροπής δύο νομοσχέδια όπου θα δίνουν την δυνατότητα για κάθε επιπλέον τοκετό πέραν του ενός, να αυξάνεται κατά τέσσερις εβδομάδες η άδεια μητρότητας και κατά επέκταση και το επίδομα μητρότητας”.

Αναμένουμε, σημείωσε, να κατατεθεί ενώπιον της Επιτροπής για να μπορέσει να ψηφιστεί και σε νόμο για να επιλυθεί ακόμη ένα σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει τις οικογένειες που αποκτούν δίδυμα, τρίδυμα κ.λπ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής είπε πως η εκτελεστική εξουσία ανταποκρίθηκε στην παραίνεση της Βουλής των Αντιπροσώπων και υιοθέτησε την επέκταση τόσο της άδειας και επιδομάτων μητρότητα.

Αναμένουμε, πρόσθεσε, να έχουμε τα δύο νομοθετήματα που τυγχάνουν αυτή την στιγμή επεξεργασίας από την νομοθετική εξουσία για να υπάρξει απόλυτη ταύτιση και με τα όσα συμβαίνουν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με την επέκταση τόσο την άδεια μητρότητας όσο και με την αύξηση του επιδόματος μητρότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Ο ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ

ShootandGoal