MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Πράσινο» για αποπληρωμή με δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Advertisement

Sponsored by exness

Με την απάλειψη του άρθρου 5, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως άτυπη φορολογική αμνηστία, η πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια 

Advertisement

Ο νόμος προνοεί τη ρύθμιση όλων των φορολογικών οφειλών προς το κράτος με 54 δόσεις για οφειλές κάτω των €100.000 και 60 δόσεις για οφειλές άνω των €100.000. Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος βουλευτών καθορίστηκε ως κατώτατο όριο δόσης στα €50 για ποσά κάτω των €100.000 και €1.852 για οφειλές άνω των €100.000.

Η ψήφιση του νόμου ήταν ορισμένη για έγκριση στην τελευταία Ολομέλεια πριν το τέλος του 2016 αλλά αναβλήθηκε κατόπιν αίτησης κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το άρθρο 5, που θα αφαιρεθεί από το κείμενο της πρότασης νόμου, προνοεί ότι πρόσωπο δύναται να προβεί σε διόρθωση αναφορικά με οποιοδήποτε εισόδημα ή/και περιουσιακό στοιχείο του υπό την προϋπόθεση ότι έχει υποβάλει νόμιμες δηλώσεις, ενώ ο τύπος, ο τρόπος υποβολής της δήλωσης διόρθωσης, καθώς και η περίοδος για τις φορολογικές δηλώσεις για τις οποίες σχετική διόρθωση καθορίζεται με γνωστοποίηση του Εφόρου.

Η πρόταση νόμου καλύπτει οφειλές που αφορούν Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), Έκτακτη Εισφορά Εργοδοτουμένων, Συνταξιούχων, και Αυτοτελώς Εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, Έκτακτη Εισφορά για την Άμυνα, Φορολογία Εισοδήματος, Φορολογία Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Φόρο Κληρονομιάς, Φορολογία Κεφαλαιουχικών Κερδών και Χαρτόσημα.

Η πρόταση νόμου παρέχει επίσης την ευχέρεια στον Έφορο Φορολογίας να μειώνει πρόσθετες οφειλές, όπως επιβαρύνσεις, πρόστιμα, τόκους, νοουμένου ότι τηρούνται ορισμένες υποχρεώσεις από τα επηρεαζόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal