MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Πράσινο» φως από Αναστασιάδη-Τατάρ για άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Τα τρία επίπεδα και οι προϋποθέσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Πράσινο φως για άνοιγμα των οδοφραγμάτων – Όλες οι πληροφορίες

Τα Ηνωμένα Έθνη, με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Ερσίν Τατάρ, επιβεβαίωσαν την συμφωνία για επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα από την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουνίου, συγχρονίζοντας παράλληλα τα μέτρα που θα ληφθούν από τις δύο πλευρές για την πανδημία.

Advertisement

Τα Ηνωμένα Έθνη επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε χάριν στις προσπάθειες που κατέβαλαν εδώ και βδομάδες οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Ερκιούν Ολγκιούν, υπό την αιγίδα της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ως προς την και αυτή συμφωνία, αναφέρεται ότι η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση κάθε δεύτερη βδομάδα και αναλόγως θα την κατηγοριοποιεί σε τρία επίπεδα βάσει των οποίων θα καθορίζονται και οι ρυθμίσεις στα οδοφράγματα.

Ποια είναι τα επίπεδα:

1 Πράσινο επίπεδο: Που δεν προϋποθέτει οποιουσδήποτε περιορισμούς

2 Πορτοκαλί επίπεδο: Θα απαιτείται αρνητικό PCR ή RAPID τεστ προ 7 ημερών

3. Βαθύ κόκκινο επίπεδο: Στην κατηγορία αυτή τα οδοφράγματα κλείνουν για το ευρύ κοινό, θα επιτρέπονται οι διελεύσεις μόνο για σκοπούς υγείας με αρνητικό PCR προ 72 ωρών, ενώ οι διελεύσεις για σκοπούς εργασίας, εκπαίδευσης και διαμονής θα επιτρέπονται με την επίδειξη ραπιτ τεστ η PCR 7 ημερών.

Την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, όλα τα σημεία διέλευσης θα ανοίξουν με βάση την ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ κατηγορία δηλαδή όσοι θα διέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό PCR ή RAPID τεστ προ 7 ημερών.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα μέτρα για όσους έχουν εμβολιαστεί είναι υπό μελέτη και θα ανακοινωθούν σε μεταγενέτερο στάδιο.

Το άνοιγμα όλων των σημείων διέλευσης, καταλήγει η ανακοίνωση, θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία, θα προωθήσει τις επαφές, θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη και θα έχει γενικά θετικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο σε όλο το νησί προς όφελος όλων των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network