MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πράσινη Σημαία στο Δήμο Λακατάμιας για τη λειτουργία του ΓΕΔ

Advertisement

Sponsored by exness

H ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΓΕΔ)» του Δήμου Λακατάμιας, στην κατηγορία Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση – Εκπαίδευση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου στην οποία προστίθεται ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύονται οι συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Λακατάμιας για προστασία και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Advertisement

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η βράβευση έγινε στα πλαίσια των Παγκύπριων Βραβείων Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, που προκήρυξε το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης και η αξιολόγηση έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Η απονομή της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Δήμος Λακατάμιας διευκρινίζει ότι το ΓΕΔ, από τις αρχές του 2020, έχει αναδιοργανωθεί και στελεχωθεί κατάλληλα και λειτουργεί με διευρυμένες αρμοδιότητες, ώστε να ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις της καθημερινότητας. Στις αρμοδιότητες του είναι να στηρίζει το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης Αποβλήτων που εφαρμόζει ο Δήμος και να συμμετέχει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των δημοτών, εφαρμόζοντας στοχευμένα προγράμματα ενημέρωσης του κοινού. Αρμοδιότητα του ΓΕΔ είναι και η προώθηση και στήριξη των ήδη βραβευθέντων προγραμμάτων του Δήμου, ΠοΠ (Πληρώνω όσο Πετάω) με την περισυλλογή κλαδευμάτων σε προπληρωμένες βιοδιασπώμενες σακούλες (Πράσινη Σημαία 2018) και του συστηματικού ελέγχου του Δήμου, με τη λειτουργία της Ομάδας Πρόληψης, για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης ρίψης ογκωδών απορριμμάτων και κλαδευμάτων σε ανοικτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, (Πράσινη Σημαία 2019).

Η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα, εξέφρασε την ικανοποίηση, που για ακόμα μια χρονιά αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, δηλώνοντας ότι η προσπάθεια δεν σταματάει, αλλά θα συνεχίσει και θα ενισχύεται, πάντα με την στήριξη των δημοτών, τους οποίους και ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network