MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πράματα και θάματα «βλέπει» στον ΚΟΑ ο Ελεγκτής… «Χαμένες» χιλιάδες μέχρι και ποινικά αδικήματα

Advertisement

Sponsored by exness

Στη «τσιμπίδα» του Γενικού Ελεγκτή ο ΚΟΑ – Από το φόρο θεάματος στο ΓΣΠ μέχρι ποινικά αδικήματα – Ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής o Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Advertisement

Από παραβάσεις μέχρι ποινικά αδικήματα εντοπίζει στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ο Γενικός Ελεγκτής. Αυτό προέκυψε από την παρουσία του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι από το 2007 εκκρεμεί δικαστική «μάχη» μεταξύ ΚΟΑ και Δήμου Στροβόλου, μέσα από την οποία γίνεται λόγος για ποσό της τάξεως των 7 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε φόρο θεάματος και το οποίο διεκδικεί ο Δήμος Στροβόλου. Η απόφαση δικαίωσε τον Δήμο Στροβόλου με τον ΚΟΑ να ενδέχεται να προσφύγει στο ΕΔΑΔ. Όπως κατήγγειλε, τα σωματεία που χρησιμοποιούν το στάδιο Γ.Σ.Π. δεν πληρώνουν φόρο θεάματος ως όφειλαν, κάτι που πράττει ο ΚΟΑ.

Την ίδια στιγμή, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σημειώνει πως τα τέσσερα κλειστά γήπεδα Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία, Λευκόθεο, Αθλητικό κέντρο Γλαύκος Κληρίδης, Αθλητικό Κέντρο Λάρνακας λειτουργούν για χρόνια χωρίς να έχουν πάρει τελική έγκριση, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα.

Τέλος στα όσα εντοπίζει ο Γενικός Ελεγκτής, γίνεται λόγος για 4 πρώην αθλητές οι οποίοι λαμβάνουν συνολικά 145 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο στα πλαίσια του σχεδίου επαγγελματικής αποκατάστασης, χωρίς ωστόσο να εργάζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι αδιανόητο να κάθονται στις καφετέριες, όπως είπε, και να πληρώνονται.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως θα κοπούν τα χέρια σε όποιον βάζει χέρι στο μέλι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network