MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Που οφείλεται η σκόνη που «πνίγει» την Κύπρο και τι αναμένουμε για Πάσχα. Ο Κλεάνθης Νικολαΐδης στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Αυξημένα τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα – Από πού προέρχεται και πότε αναμένεται να υποχωρήσουν – Τι γίνεται με τις «άστατες» θερμοκρασίες – Πότε η Κύπρος θα «μοιρίσει» καλοκαίρι και ποια η πρόγνωση για το Πάσχα – Ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης στη Cyprus Times

Από την μεγαλύτερη έρημο του κόσμου φαίνεται να προέρχεται η σκόνη στην ατμόσφαιρα που «πνίγει» το νησί μας η οποία αποχωρεί και σιγά-σιγά η Κύπρος θα αρχίσει να υποδέχεται το καλοκαίρι.

Advertisement

Αισθητή και αρκετά ενοχλητική είναι η σκόνη που επικρατεί στην ατμόσφαιρα η οποία, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη που μίλησε στη Cyprus Times, θα υποχωρήσει αργά αύριο το απόγευμα.

«Πρόκειται για επίπεδα σκόνης που προέρχονται από την περιοχή της ερημικής ζώνης Σαχάρας, των οποίων οι συγκεντρώσεις τους, είναι ανάλογες με την περιοχή και την ώρα», εξήγησε ο κος. Νικολαΐδης.

Νοουμένου ότι και τις περασμένες ημέρες η Κύπρος «πνιγόταν» από τα αυξημένα επίπεδα σκόνης, τα οποία αν και υποχώρησαν μετά από λίγες ημέρες επέστρεψαν, και κατά πόσον θα επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο και στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο κύριος Νικολαΐδης απάντησε ότι, μέχρι στιγμής, δε φαίνεται ότι θα επικρατήσει κάτι τέτοιο.

«Το σύστημα αυτό που επηρεάζει την Κύπρο σήμερα, αύριο θα υποχωρήσει και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δε θα επαναληφθεί, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, τα φαινόμενα σκόνης είναι συχνά για τον μήνα Απρίλιο.

Τι καιρό να αναμένουμε τις επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 

Ερωτηθείς σχετικά με το τι να περιμένουμε από τον καιρό για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, ο κος. Νικολαΐδης ανέφερε στη Cyprus Times ότι, «σήμερα η θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τα κανονικά, για την εποχή, επίπεδα ενώ από αύριο, θα σημειωθεί μία αισθητή πτώση που θα επικρατήσει μέχρι και την Τετάρτη».

Από την Πέμπτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή την Κυριακή του Πάσχα, ο κος. Νικολαΐδης σημείωσε ότι αναμένεται να επικρατήσει αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

«Σιγά σιγά αρχίζουμε να υποδεχόμαστε το καλοκαίρι», είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network