MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πότε «αποχωριζόμαστε» τις μάσκες… Οι παράγοντες στο μικροσκόπιο των ειδικών

Advertisement

Sponsored by exness

Η καλή επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει σκέψεις για αφαίρεση της μάσκας – Ποιοι παράγοντες βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση από του ειδικούς και πότε αναμένεται ότι θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τις μάσκες προστασίας

Η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και η αύξηση του ποσοστού των πολιτών που έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, φέρνουν όλο και πιο κοντά την ημέρα που και η Κύπρος θα αφαιρέσει τις μάσκες προστασίας.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, αν και στην χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δεν συζητήθηκε το θέμα και δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση, οι ειδικοί συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τα επιδημιολογικά δεδομένα, για να μπορέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να ανάψουν «πράσινο» για κατάργηση της μάσκας τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους.

Ερωτηθείς επί του θέματος ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης σημειώνει ότι η μάσκα για εξωτερικούς χώρους θα αφαιρεθεί όταν η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ξεπεράσει το 65%.

«Αν δεν πετύχουμε την κάλυψη του 65% εμβολιασμού του πληθυσμού τουλάχιστον, δεν μπορεί να φύγει η μάσκα καθώς υπάρχουν κίνδυνοι που ελλοχεύουν. Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι ίσως το τέλος Ιουνίου, που πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στον εμβολιασμό του 65% του πληθυσμού, αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι δεδομένο» σημειώνει.

Κληθείς να εξηγήσει για το ποιοι παράγοντες λαμβάνονται υπόψη από τους ειδικούς προκειμένου να αφαιρέσουμε τις μάσκες, εξηγεί ότι, τα πάντα εξαρτώνται και από το μεταλλαγμένο στέλεχος, καθώς αυτή την στιγμή στην κοινότητα υπάρχει το ινδικό στέλεχος που είναι πιο μεταδοτικό από το Βρετανικό, άρα χρειάζεται ακόμη προσοχή.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο Δρ. Καραγιάννης, οι ειδικοί παρακολουθούν στενά τόσο την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όσο και το τι γίνεται σε άλλες χώρες και πως χειρίζονται το εν λόγω θέμα.

Έθεσε ως παράδειγμα το γειτονικό Ισραήλ, όπου εκεί αφαιρέθηκαν οι μάσκες μετά από ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμένων ατόμων του πληθυσμού της χώρας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network