MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πώς εντοπίζεται η παραλλαγή «Όμικρον» στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Πώς εντοπίζεται η παραλλαγή «Όμικρον» στην Κύπρο – Υποβλήθηκαν ήδη σε PCR 300 από τα 500 πρόσωπα που κλήθηκαν για εξέταση – Πέντε κρούσματα της μετάλλαξης μετρά η Κύπρος

Πέντε συνολικά κρούσματα της παραλλαγή «Όμικρον» μέτρα μέχρι στιγμής η Κύπρος.

Advertisement

Μετά το εντοπισμό 3 κρουσμάτων της μετάλλαξης, κατά την επιστροφή μαθητών από εκδρομή στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν άλλα 2 κρούσματα της παραλλαγής, της ίδιας αλυσίδας μετάδοσης.

Το Υπουργείο Υγείας σήμανε συναγερμό και η ομάδα ιχνηλάτησες κάλεσε 500 πρόσωπα και μαθητές, να προβούν σε εξέταση PCR στο συγκεκριμένο σχολείο, στη Λεμεσό, προκειμένου να διαφανεί η έκταση μετάδοσης του ιού και της μετάλλαξης.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σε εξέταση 300 άτομα και μαθητές, ενώ μέχρι τις 15:00 το απόγευμα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και υπόλοιπες 200 εξετάσεις.

Σημειώνεται πως τόσο τα 17 άτομα που συνδέονται με το συγκεκριμένων cluster -μεταξύ αυτών και οι 5 που είναι θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον- μεταφέρθηκαν για καραντίνα στο Eden Resort στην Τερσεφάνου.

Πώς εντοπίζεται η παραλλαγή

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που πραγματοποιείται για εντοπισμό της μετάλλαξης, τα πρόσωπα που είναι επαφές ή στο περιβάλλον των κρουσμάτων, υποβάλλονται σε εξέταση PCR. Εάν το αποτέλεσμα βγει θετικό, τότε το δείγμα της εξέτασης περνά από ειδικό μηχάνημα που παραλήφθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό και αν βγει θετικό και στη μετάλλαξη «Όμικρον», γίνεται αλληλουχία για επιβεβαίωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network