MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πως εμπλέκονται οι «4» στα εικονικά δάνεια σχεδόν ενός εκατομμυρίου από τη ΣΠΕ Ερήμης…

Advertisement

Sponsored by exness

Πίσω στο 2002 φαίνεται να πηγαίνει η δράση των τεσσάρων προσώπων που φόρεσαν χειροπέδες ως ύποπτοι σε σχέση με υπόθεση εξασφάλισης εικονικών δανείων από την πρώην ΣΠΕ Ερήμης.

Advertisement

Όπως πληροφορούμαστε οι σε βάθος έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού που βρίσκονται σε εξέλιξη για περισσότερο από ένα χρόνο σε σχέση με την υπόθεση, οδήγησαν στα ίχνη των τεσσάρων προσώπων για τη σύναψη δέκα συνολικά δανείων, που αγγίζουν το ποσόν των 826,964 ευρώ.

Οι τέσσερις που φόρεσαν χειροπέδες:

-59χρονη επιχειρηματίας από τη Λεμεσό

-62χρονη πρώην γραμματέας του Συνεργατικού

-51χρονος υπάλληλος του Συνεργατικού

-42χρονη υπάλληλος του Συνεργατικού

Η καταγγελία έγινε τον Αύγουστο του 2017 από το Τμήμα Διεκπεραίωσης Δανειοδοτήσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, και ανέφερε ότι μετά από έλεγχο που έγινε στο εν λόγω Συνεργατικό διαπιστώθηκαν διάφορες ατασθαλίες στη σύναψη συγκεκριμένων δανείων.

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, φαίνεται ότι η 59χρονη επιχειρηματίας σύναψε δέκα συνολικά δάνεια, ύψους 826,964 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση, φαίνεται να πρόκειται για εικονικά δάνεια τα οποία παραχωρήθηκαν στο όνομα προσώπων που όπως προέκυψε είναι εικονικά, με την συνεργασία της 62χρονης πρώην γραμματέας του Συνεργατισμού.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν φαίνεται ότι ο 51χρονος και η 42χρονη σε σχετικές αιτήσεις δανείων που τους παρουσιάζονταν για διεκπεραίωση, επιβεβαίωναν τις υπογραφές των πρωτοφειλετών δηλαδή των εικονικών προσώπων.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και στην πρώτη τους ανάκριση έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Σε βάρος των τεσσάρων που αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, διερευνώνται αδικήματα για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος,  συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, εξασφάλιση πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις, τήρηση ψευδών λογαριασμών, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου Περί Συγκάλυψης, Έρευνας και Δήμευσης Εσόδων.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων ενδεχομένως να δώσουν κάποιες απαντήσεις στους ανακριτές της υπόθεσης, μετά και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network