MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πόρισμα «φωτιά»… Ιατρική αμέλεια πίσω από το θάνατο της Ελισάβετ

Advertisement

Sponsored by exness

Μητέρα δύο παιδιών πέθανε στη διάρκεια του τοκετού από ιατρική αμέλεια. Αυτό έδειξε το πόρισμα της θανατικής ανάκρισης. Απέκρυψαν, αρχικά, από το σύζυγο της ότι ήταν νεκρή. Ποινικές διώξεις ζητά η οικογένεια της 29χρονης Ελισάβετ Προκοπίου.

Advertisement

Δύο χρόνια μετά το θάνατο της 29χρονης Ελισάβετ Προκοπίου από την Ορμήδεια κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής σε ιδιωτική κλινική στην ελεύθερη Αμμόχωστο αποδεικνύεται, σύμφωνα με το πόρισμα της θανατικής ανάκρισης, ότι ο θάνατος της προήλθε από ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο θάνατος της 29χρονης, τότε μητέρας δύο παιδιών, προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του τοκετού με καισαρική τομή στο χειρουργείο της Πολυκλινικής στις 17 Νοεμβρίου 2010.

Αναφέρεται επίσης ότι, «υπάρχει υπόνοια για ευθύνη τρίτων προσώπων για την πρόκληση θανάτου και μάλιστα ξεκάθαρα ότι υπάρχει αδίκημα αμέλειας στο οποίο αποδίδεται ο θάνατος». 

Παρά το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι ιατροί επιχείρησαν, σύμφωνα με το πόρισμα, να αποκρύψουν τα γεγονότα η νεκροψία και οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις κατέρριψαν τους ισχυρισμούς τους

Στο μεταξύ στο πόρισμα αναφέρεται και περιστατικό το οποίο σημειώθηκε δευτερόλεπτα μετά που η Ελισάβετ «έφυγε» κατά το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσωπικό της κλινικής ρώτησε τον σύζυγο της 29χρονος αν ήταν διατεθειμένος να υπογράψει να της αφαιρεθούν τα μητρικά όργανα. Κάτι, που όπως αναφέρει ο Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου, δρα Γεώργιου Κουρούνη, ότι έπρεπε να γίνει πριν επέλθει το μοιραίο για να σταματήσει εγκαίρως η αιμορραγία.

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος η οικογένεια του θύματος μέσω του δικηγόρου απευθύνθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα με επιστολή και διαβίβασε την επιθυμία των πελατών του για ποινική δίωξη όλων των εμπλεκομένων ιατρών και του νομικού προσώπου στην κλινική. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network