MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πολλά ανοιχτά κεφάλαια στην εκπαίδευση για να τεθούν προς τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΝ λέει η Α.Κί.ΔΑ.

Advertisement

Sponsored by exness

Πολλά ανοιχτά κεφάλαια στην εκπαίδευση για να τεθούν προς τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΝ λέει η Α.Κί.ΔΑ.

Στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι πολλά τα κεφάλαια που έχουν μείνει ανοικτά, αναφέρει η συντεχνία εκπαιδευτικών Α.Κί.ΔΑ., σημειώνοντας ότι αυτά πρέπει να τεθούν επί τάπητος άμεσα και να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου για δρομολόγηση λύσεων.

Advertisement

«Η έναρξη της θητείας μιας καινούργιας Κυβέρνησης, δημιουργεί πάντα την αίσθηση ότι πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντεχνία, σημειώνοντας ότι η ίδια διαμόρφωσε πρόταση πρόταξης προτεραιοτήτων, την έθεσε στο ΔΣ της ΠΟΕΔ και αυτή έχει γίνει πλέον θέση της Οργάνωσης.

«Αναμφίβολα ο κατάλογος των ζητημάτων που χρήζουν πολιτικών αποφάσεων για διαχείριση είναι μακρύς. Το ότι προτάσσονται ως άμεσης προτεραιότητας τα παρακάτω οφείλεται στο ότι η αντιμετώπισή τους από πλευράς Πολιτείας τα τελευταία 15 χρόνια τα έχει καταστήσει κρίσιμα, τόσο ως εργασιακά ζητούμενα, όσο και ως ανασταλτικούς παράγοντες στην παροχή της ποιοτικής εκπαίδευσης που τα παιδιά μας δικαιούνται να απολαμβάνουν», αναφέρει.

Τα θέματα που θέτει η Α.Κί.ΔΑ. ως προτεραιότητες περιλαμβάνουν την άμεση ενεργοποίηση και λειτουργία του θεσμικού οργάνου διαπραγματεύσεων, της ΜΕΠΕΥ, ώστε να τεθεί πρόγραμμα εξέτασης και επίλυσης των αυξανόμενων εργασιακών ζητημάτων που επηρεάζουν τους εκπαιδευτικούς, την άμεση προώθηση της δημιουργίας των οργανικών θέσεων, για τις οποίες υπάρχει απόφαση και την υλοποίηση και σωστή εφαρμογή του σχεδιασμού του ΥΠΑΝ για κατάργηση του καθεστώτος Αγοράς Υπηρεσιών στα Ολοήμερα και στα Σχολεία ΔΡΑΣΕ.

Ακόμα, αφορούν την επίλυση των προβλημάτων της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, σχετικά με την επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης και συνακόλουθα τη δημιουργία των αναγκαίων πρόσθετων υποδομών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, την πρόσληψη του αναγκαίου Γραμματειακού και Βοηθητικού Προσωπικού, τη δημιουργία των αναγκαίων οργανικών θέσεων προαγωγής και μονιμοποιήσεων, τη διοικητική ενίσχυση κάθε σχολικής μονάδας μέσα από την αύξηση του διοικητικού χρόνου για Διευθυντές και Βοηθούς Διευθυντές και την πλήρη απασχόληση Γραμματειακού Προσωπικού.

Επίσης, τη μείωση του διδακτικού χρόνου όλων των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, με ανάλογη αύξηση του μη διδακτικού χρόνου τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες τους ρόλου τους και να ασκήσουν απρόσκοπτα τα εκπαιδευτικά και εξωδιδακτικά τους καθήκοντα, τέλος, τον διάλογο για τους Κανονισμούς Λειτουργίας του σχολείου, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του μαθητή και την Ενιαία Εκπαίδευση.

Τα παραπάνω, αναφέρει η οργάνωση, επιβάλλεται να τεθούν άμεσα ενώπιον της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΝ από την ΠΟΕΔ, με στόχο την έναρξη οργανωμένης διαδικασίας διαπραγμάτευσης για αυτά, ώστε μέσα από συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα να επιλυθούν.

«Η επικείμενη σύγκληση των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των Μελών για εξουσιοδότηση προς το ΔΣ της Οργάνωσης να διεκδικήσει αποφασιστικά και δυναμικά την επίλυση των πιο πάνω θεμάτων, ανάμεσα σε άλλα, αποτελεί συνθήκη ενίσχυσης της προσπάθειάς της και θετική συγκυρία για μια ουσιαστική νέα αφετηρία στις σχέσεις εργοδότη – εργαζόμενου με την έναρξη της θητείας της νέας Κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση της Α.Κί.ΔΑ..

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network