MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Πόλεμος» Χάρη-Οδυσσέα για την απόσπαση της Σάβιας

Advertisement

Sponsored by exness

Ξανά στο προσκήνιο η απόσπαση της Σάβιας Ορφανίδου από το Υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσα από τη νέα προκαταρτική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή – Η απάντηση του Χάρη Γεωργιάδη

Advertisement

Στην νέα προκαταρτική του έκθεση ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναφέρεται σε σωρεία επισημάνσεων, επισημαίνοντας ότι δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες.

Παράλληλα επισημαίνει ότι αν και το γεγονός αυτό είναι εις γνώση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη από τις 2 Μαίου, εντούτοις ο ΥΠΟΙΚ δεν έχει ακόμη αποστείλει τα σχόλια του επί του θέματος.

Τα σημεία που επισημαίνει ο Γενικός Ελεγκτής:

-Δεν προκηρύχτηκε ποτέ η θέση για απόσπαση στην ΕΤΕπ

-Δεν ήταν διαφανής η διαδικασία

-Υπήρξε παραπλάνηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

-Αιχμές για εξυπηρέτηση προσωπικού και όχι δημοσίου συμφέροντος

Η απάντηση ήρθε από τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος κάνει λόγο για στοχοποίηση της Σάβιας Ορφανίδου μέσω της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή. Στη σημερινή επιστολή του ο Χάρης Γεωργιάδης αναφέρεται σε επιχειρήματα που στερούνται βάσης, ενώ τονίζεται ότι τα περί «λογιστικής αλχημείας» προκειμένου δήθεν να αποφευχθεί η φορολογία εσόδων, είναι προσβλητικά τόσο για το Υπουργείο Οικονομικών όσο και για την ΕΤΕπ.

Ο Υπουργός στην επιστολή δίνει διευκρινίσεις αναφορικά με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, τη σύμβαση, τη διαδικασία απόσπασης της λειτουργού, ενώ αντικρούει τις υπόνοιες που αφήνονται αναφορικά με ενδεχόμενο «δωροδοκίας», λέγοντας ότι καμία διαπραγμάτευση δανείου δεν έγινε τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network