MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ποιες οι μεγαλύτερες οικιακές δαπάνες σε Κύπρο και ΕΕ για το 2020

Advertisement

Sponsored by exness

Τα έξοδα κατοικίας, νερού και ηλεκτρισμού οι μεγαλύτερες οικιακές δαπάνες σε Κύπρο και ΕΕ

Τα έξοδα για κατοικία, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα αποτελούσαν το 25,7% των δαπανών των νοικοκυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, έχοντας αυξηθεί κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το στατιστικό γραφείο της ΕΕ.

Advertisement

Σε σχέση με το 2019 σημειώθηκαν αυξήσεις και στις κατηγορίες εξόδων για τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά (αύξηση 1,8 ποσοστιαίες μονάδων στο 14,8%) και για έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό (αύξηση 0,5% στο 6,0%).

Όπως αναφέρεται, οι αυξήσεις αυτές σχετίζονται με τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στα κράτη μέλη της ΕΕ. Οι περιορισμοί επηρέασαν και άλλες κατηγορίες εξόδων, όπως την κατηγορία «εστιατόρια και ξενοδοχεία» (μείωση 2,7 ποσοστιαίων μονάδων στο 6,0%), των μεταφορών (μείωση 1,5 ποσοστιαίων μονάδων στο 11,6%) και αναψυχής και πολιτισμού (μείωση 0,9 ποσοστιαίων μονάδων στο 7,8%).

Στην Κύπρο το 2020, η μεγαλύτερη κατηγορία οικιακών δαπανών αφορούσε έξοδα για κατοικία, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα (18%). Ακολουθούν τα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά (14,1%), τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία (12,9%), οι μεταφορές (12,5%), άλλα αγαθά και υπηρεσίες (10,2%), η αναψυχή και ο πολιτισμός (6,8%), τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός (5,8%), αλκοολούχα ποτά και καπνός (5,6%), ο ρουχισμός και τα παπούτσια (5,1%), η εκπαίδευση (3,6%), οι επικοινωνίες (2,9%) και η υγεία (2,5%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal