MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ποια η κατάσταση στην κάθε επαρχία από το πέρασμα της «Carmel»… Χιόνια στο Τρόοδος (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν προκλήθηκαν προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο – Έντονες βροχές στη Λεμεσό-  Ελαφριά χιονόπτωση στο Τρόοδος 

Ελαφριά χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα στο Τρόοδος, όπου επικρατεί πυκνή ομίχλη και έντονες βροχοπτώσεις σε κάποιες περιοχές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δρόμοι προς το Τρόοδος αν και ανοιχτοί είναι ολισθηροί και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς λόγω της ομίχλης η ορατότητα είναι μειωμένη.

Advertisement

Πυκνή ομίχλη επικρατεί και σε άλλες ορεινές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού. Συνεχείς είναι και οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην πόλη και την επαρχία. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι  ιδιαίτερα έντονες, χωρίς ωστόσο να προκληθούν οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα ή ζημιές μέχρι στιγμής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν ακραία φαινόμενα λόγω της καταιγίδας Carmel, που πλήττει την Κύπρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία στη διάρκεια της μέρας σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού,  στο τμήμα λίγο πριν την αερογέφυρα παρά το Παραμάλι. Συνεργεία εργάζονται για τον καθαρισμό του αυτοκινητόδρομου.  Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, ιδιαίτερα στην περιοχή Ύψωνα, παρατηρείται ροή και συσσώρευση νερού, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι επικίνδυνα ολισθηρό.

Δεν προκλήθηκαν προβλήματα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

Χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής, πέρασε από τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου η καταιγίδα «Κάρμελ».

Ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί οποιαδήποτε προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την πόλη και επαρχία από χθες το βράδυ. Ωστόσο, σε στρατηγικά σημεία της επαρχίας υπάρχουν εκσκαφείς προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί και παρακολουθούμε συνέχεια την κατάσταση».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με την Πολιτική Αμυνα, ωστόσο μέχρι τη μία το μεσημέρι δεν παρατηρήθηκε ούτε μας αναφέρθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε πως «από χθες το βράδυ σημειώθηκαν στην πόλη και επαρχία έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροντές αστραπές και καταρρακτώδεις βροχές. Το σκηνικό του καιρού παρέμεινε το ίδιο και σήμερα, με έντονες βροχές και μερική ηλιοφάνεια χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν οποιαδήποτε ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους».

Πρόσθεσε ότι «στη Λάρνακα έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ορισμένες περιοχές, αρκετές ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κάποια μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο, χωρίς να προκληθούν ζημιές. Όσον αφορά τις περιοχές στις οποίες διαχρονικά υπήρχαν προβλήματα, όπως στην Οδό Τερψιχόρης και στις περιοχές Προδρόμου και Αη Γιάννη τα αντλιοστάσια λειτούργησαν κανονικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα «συνεργεία του Δήμου Λάρνακας και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) βρίσκονται από χθες σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να λάβουν άμεσα μέτρα, σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη ανάγκη».

Εξάλλου, ο Κοινοτάρχης Μαζωτού Γεώργιος Παφίτης ανέφερε πως «από τα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν από χθες το βράδυ δεν παρατηρήθηκαν οποιαδήποτε προβλήματα. Ωστόσο μία κολώνα της ΑΗΚ έπεσε σε περιτοίχισμα όπου υπήρχαν καλλωπιστικά δέντρα και άνδρες της Αρχής μετέβησαν στο σημείο για να επιλύσουν το πρόβλημα».

Εν τω μεταξύ ο Έπαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τη μία το μεσημέρι της Κυριακής οποιαδήποτε προβλήματα στην ελεύθερη επαρχία από τις έντονες βροχοπτώσεις που πέφτουν και τους ανέμους που πνέουν από χθες το βράδυ».

Περιοχή Ασκά, Φτερικούδι

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network