MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΟΕΔ: 5 μονόωρες στάσεις εργασίας τη βδομάδα, μια σε κάθε επαρχία

Advertisement

Sponsored by exness

Πέντε μονόωρες στάσεις επαρχίας μια σε κάθε επαρχία, αποφάσισε η ΠΟΕΔ – Αρχίζουν από την 26η Οκτωβρίου – Καδής: Αναίτια και αδικαιολόγητα η αναστάτωση που προκαλεί η ΠΟΕΔ

Advertisement

Την εφαρμογή πέντε μονόωρων στάσεων εργασίας μια σε κάθε επαρχία, από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και τις υπόλοιπες σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν στη συνέχεια, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΠΟΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης συνήλθε σήμερα για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται σ’ ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τη Δημοτική Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της και έλαβε υπόψη της τα δεδομένα πήρε αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης, στα πλαίσια των στάσεων εργασίας θα αναδειχθούν θεματικές που σχετίζονται με την Προδημοτική, την Ειδική Εκπαίδευση, τον Αναλφαβητισμός – Αλλόγλωσσα, την Παραβατικότητα, τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής Επιστήμης (ΤΠΕ) και άλλα, όπου καταγράφονται χρόνια και εντεινόμενα προβλήματα χωρίς, λόγω άρνησης της επίσημης πλευράς, να καθίσταται δυνατό να δοθούν λύσεις.

Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας, με τη μορφή της διακοπής των μαθημάτων και με την προϋπόθεση της συνεργασίας και των Οργανωμένων Γονέων, προς τους οποίους η Οργάνωση και έχει ήδη απευθύνει ήδη πρόσκληση για συνάντηση το ταχύτερο δυνατό.

Επίσης, την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας, την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 2016, στις 3 μετά το μεσημέρι, που θα περιλαμβάνει συγκέντρωση στο χώρο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και πορεία προς το Προεδρικό, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και οι Οργανωμένοι Γονείς.

Η ΠΟΕΔ αποφάσισε επίσης την καταγγελία της επίσημης πλευράς, για “τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργειά της” να διαφοροποιήσει το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, προς τα αρμόδια διεθνή σώματα (Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ΟΥΝΕΣΚΟ, Διεθνή και Ευρωπαϊκή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών).

Ακόμη αποφάσισε την οριστική αναστολή της εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης και των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας για τη σχολική χρονιά 2016-2017, την απόρριψη της εισαγωγής οποιωνδήποτε νέων καινοτομιών ή προγραμμάτων στην Εκπαίδευση, τις οποίες το Υπουργείο δεν θα αποδείξει, πρώτα, ότι είναι πρόθυμο και ικανό να στηρίξει, και τη διακοπή της επέκτασης του ηλεκτρονικού προγράμματος ΣΕΠ σ’ ό,τι αφορά τα θέματα των αδειών των εκπαιδευτικών, της ασφάλειας και υγείας και της πολιτικής άμυνας στα σχολεία.

Σχετικά με το τελευταίο, η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της Οργάνωσης να αποφεύγουν να παρέχουν στο Υπουργείο Παιδείας, μέσω του πιο πάνω προγράμματος, οποιαδήποτε στοιχεία και πληροφορίες για τα συγκεκριμένα θέματα και/ή οποιαδήποτε άλλα θέματα θα περιληφθούν, στη συνέχεια, στην πλατφόρμα του ΣΕΠ χωρίς αυτά να συμφωνηθούν προηγούμενα με την Οργάνωση.

Τέλος, το Συμβούλιο ανάθεσε στη Γραμματεία να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώνεται και να καθορίσει το χρόνο και τις λεπτομέρειες οργάνωσης και εφαρμογής όλων των δράσεων που αποφασίστηκαν, ενώ να συγκαλέσει νέα συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος μόλις αυτή το κρίνει σκόπιμο.

Καδής: Αναίτια και αδικαιολόγητα η αναστάτωση που προκαλεί η ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ συνεχίζει αναίτια και αδικαιολόγητα να προκαλεί αναστάτωση στο χώρο της παιδείας, δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε απάντηση στα μέτρα που εξήγγειλε η ηγεσία της ΠΟΕΔ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, τη στιγμή που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ομαλά και η λειτουργία των σχολείων έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς, “η ηγεσία της ΠΟΕΔ επέλεξε και πάλι να προκαλέσει αναστάτωση στον χώρο της Δημοτικής Εκπαίδευσης, αγνοώντας τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όσο και των οργανωμένων γονιών”.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Υπουργείο, η ΠΟΕΔ συνεχίζει την αντίδρασή της στις ρυθμίσεις που έγιναν από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη βάση ιδιαιτεροτήτων της φετινής σχολικής χρονιάς, τις οποίες κατανόησαν και αποδέχτηκαν οι δύο άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Στην ανακοίνωση, το Υπουργείο αναφέρει πως εκτός από τα απεργιακά μέτρα, η ΠΟΕΔ αποφάσισε να εμποδίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, υπονομεύοντας την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την πρόοδο του τόπου ευρύτερα, και προσθέτει πως με τις αποφάσεις της, η Οργάνωση στερεί την ευκαιρία επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, καθώς και την προσφορά υψηλότερου επιπέδου παιδείας στα παιδιά. “Η ΠΟΕΔ είναι πλέον υπόλογη απέναντι σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα απέναντι στην κοινωνία”, δηλώνει.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι παραμένει προσηλωμένο στη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και στην υλοποίηση του οράματός του για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network