MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πληροφορίες για «μυστική» διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Σε ετοιμότητα η Αστυνομία

Advertisement

Sponsored by exness

Σε συναγερμό η Αστυνομία μετά από πληροφορίες ότι οργανώνονται κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αύριο σε όλες τις πόλεις – Αποφασισμένοι στην ηγεσία της Αστυνομίας να μην υπάρξει επανάληψη φαινομένων όπως αυτά του προηγούμενου Σαββάτου στη Λεμεσό – Προειδοποιήθηκαν πολίτες που «κινούνταν» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – Απαγορευμένες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μέχρι τέλος του μήνα

Οι πληροφορίες που εδώ και μέρες φτάνουν ενώπιον των αστυνομικών αρχών περί νέου κύματος εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κυρίως κατά των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, έχουν θέσει σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τις αρχές ασφαλείας που πάση θυσία θέλουν να αποτρέψουν εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό.

Advertisement

Η πληροφορία είναι συγκεκριμένη και αναφέρεται σε ταυτόχρονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες αύριο Σάββατο.

Η Αστυνομία οργανώνει ειδικό σχέδιο ενεργείας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπορεί να οργανώνεται «μυστικά». Προς το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας με όλα τα αρμόδια τμήματα των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Ουλαμούς Προλήψεως Εγκλημάτων και Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων των επαρχιών για συντονισμό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και μέλη του Γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι στις πλείστες των περιπτώσεων αυτού του είδους εκδηλώσεις διοργανώνονται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο στόχος αυτή τη φορά δεν είναι μόνο η αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων. Είναι και η αποτροπή διοργάνωσης της όποιας εκδήλωσης, αφού σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, η όποια συγκέντρωση ή εκδήλωση διαμαρτυρίας απαγορεύεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Ήδη κάποιοι πολίτες που επιχείρησαν να οργανωθούν μέσω των κοινωνικών δικτύων εντοπίστηκαν και προειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία, ωστόσο υπάρχει ανησυχία ότι όποιοι επιχειρούν να διοργανώσουν μια τέτοια εκδήλωση ενδεχομένως να αποφύγουν σελίδες όπως το Facebook, που βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών. Δεν αποκλείεται η οργάνωση να γίνεται είτε μέσω μηνυμάτων sms, είτε μέσω ομάδων που δημιουργούνται σε άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας όπως για παράδειγμα το viber.

Πάντως οι αρχές ασφαλείας αύριο θα είναι σε ετοιμότητα και πρωτίστως η ΜΜΑΔ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες θα λειτουργεί κέντρο κρίσεως ενώ θα γίνονται τακτικές περιπολίες σε διάφορα σημεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal