MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πιτσιλλίδης στη CT: «Η Εκκλησία ως θεσμός ζει σ’ ένα άλλο πλανήτη»… Τι εισηγείται στην Ιερά Σύνοδο

Advertisement

Sponsored by exness

«Η Εκκλησία ως θεσμός, ζει σ’ ένα άλλο πλανήτη» – Τι λέγει στην CT ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης για τον αδόκητο χαμό της Έλενας, τις αντιπαραθέσεις Αρχιεπισκόπου –  Μητροπολίτη Ταμασού και τι εισηγείται στην Ιερά Σύνοδο

Advertisement

  «Η εκκλησία ως θεσμός, ζει σ’ ένα άλλο πλανήτη»…

Σε μερικές μέρες δυστυχώς ή ευτυχώς, ο θόρυβος θα κοπάσει σε σχέση με το περιστατικό και τον αδόκητο χαμό της Έλενας, όμως θα παραμείνει η ωμή πραγματικότητα.

Ο θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης μιλώντας στη Cyprus Times αναφέρει ότι η εκκλησία ως θεσμός ζει σ’ ένα πλανήτη εντελώς διαφορετικό από τον πλανήτη της κοινωνικής πραγματικότητας. Οι ιεράρχες αν δεν χρησιμοποιήσουν την αφορμή αυτή, ως ευκαιρία για να ανασυντάξουν τον τρόπο που προσεγγίζουν τον ρόλο και την αποστολή της εκκλησίας στο τέλος θύμα θα είμαστε όλα τα παιδιά της εκκλησίας».

Τι απαντά για τις διαφωνίες Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Μητροπολίτη Ταμασού…

«Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί στην περίπτωση της δημόσιας διαφωνίας και αλληλοδιάψευσης Aρχιεπισκόπου και Μητροπολίτη Ταμασού, δεν είναι ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια, αλλά ποιος από τους δύο τυγχάνει του σεβασμού και της εμπιστοσύνης του λαού».

Τελικά, προσθέτει, «το ζήτημα δεν είναι μόνο το περιστατικό του αδόκητου χαμού της Έλενας, αλλά τα πολλά παιδιά της εκκλησίας, που για αυτούς η εκκλησία έπαψε να είναι καταφύγιο στο οποίο μπορούν να βρουν στήριξη υλική, ψυχική και πνευματική. Η εκκλησία μετατράπηκε σ’ ένα χώρο απροσπέλαστο, σ’ ένα χώρο εξουσίας, επίδειξης δύναμης, εμπλοκής στα πολιτικά δρώμενα, οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και οτιδήποτε άλλο, εκτός από την πνευματική της αποστολή. «Θα μου είναι ευχάριστο, αν η εκκλησία είναι τηλεβόας αγάπης και φάρος που να φωτίζει τον δρόμο των ανθρώπων» λέει.

«Η εκκλησία θα πρέπει να υιοθετεί αυτόματα τις αποφάσεις των δικαστηρίων»…

«Εισηγούμαι δημόσια στην Ιερά Σύνοδο να μπει πρόνοια στον καταστατικό χάρτη που να λέει ότι, κληρικός που καταδικάζεται από πολιτικό δικαστήριο για άσεμνη, η αισχρή πράξη που επισύρει ποινή φυλάκισης, αυτομάτως να καθαιρείται.

Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζει ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης, η Ιερά Σύνοδος θα έπρεπε να μετατρέψει τον εαυτό της σε δικαστήριο και δεν θα έχει ούτε την εισαγγελική, ούτε την νομική εμπειρία και δομή που έχουν τα δικαστήρια.

Η εκκλησία πρέπει να απαλλάξει τον εαυτό της από την δύσκολη θέση που βρέθηκε αυτή την φορά, υιοθετώντας αυτόματα τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων»

Ερωτηθείς για την δική του περίπτωση -όπου η εκκλησία τον αφόρισε- και αν η εκκλησία εξάντλησε την αυστηρότητα της απέναντι του, απάντησε τα εξής:

«Όταν θέλουν να κάνουν κάτι βρίσκουν τρόπο και το κάνουν, ενώ στην δική μου περίπτωση παραβίασαν τον καταστατικό χάρτη, στην περίπτωση της Έλενας, δεν βρήκαν τρόπο να εφαρμόσουν τον καταστατικό χάρτη για να καθαιρέσουν τον ιερέα».

Και επισήμανε ότι «η θλίψη που έχω αποκομίσει αυτές τις μέρες, δεν μου επιτρέπει να συγκρίνω την δική μου περίπτωση με την Έλενα».

«Το τραγικό είναι ότι το αποτέλεσμα της αμέλειας τους αυτής, οδήγησε στον θάνατο έναν άνθρωπο», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal