MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πιστοί στο έθιμό τους. Αναβίωσε και φέτος στον Κάθηκα η αναπαράσταση μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Πιστοί στο έθιμό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού Κάθηκα στην Πάφο – Αναπαρέστησαν και φέτος τη μεταφορά του σταυρού από τον Ιησού τον Ναζωραίο – Δείτε φωτογραφίες 

Πλήθος πιστών, ντόπιοι και ξένοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την χριστιανοσύνη στην ορεινή κοινότητα του Κάθηκα για να ζήσουν από κοντά το έθιμο της αναβίωσης της αναπαράστασης της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Ιησού Χριστό από το Πραιτώριο στον Γολγοθά.

Advertisement

Για μισό και πλέον αιώνα στο χωριό Κάθηκας της επαρχίας Πάφου συνεχίζουν την αναπαράσταση της μεταφοράς του σταυρού από τον Ιησού τον Ναζωραίο στο χώρο του μαρτυρίου του στον Γολγοθά.  

Ο κοινοτάρχης του Κάθηκα, Μενέλαος Τούρβας, μετέφερε και φέτος τον ξύλινο σταυρό από το παρεκκλήσι του Αγίου Ονουφρίου στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας. 

Το 1964, ο ιερέας της κοινότητας Πάτερ Σάββας Παπασάββας είχε επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα και είχε παρακολουθήσει ανάλογη αναπαράσταση και από την επόμενη χρονιά η τελετή επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στον Κάθηκα.  

Τα πρώτα χρόνια τον σταυρό κουβαλούσε ο ιερέας αλλά τα τελευταία χρόνια τον σταυρό του μαρτυρίου αναλαμβάνει να μεταφέρει ο εκάστοτε κοινοτάρχης. Κάτοικοι του χωριού ντυμένοι με στολές εποχής έδωσαν μια ρεαλιστική εικόνα του σταυρικού μαρτυρίου. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network