MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πιστοί απ’ όλη την Κύπρο στον Απόστολο Ανδρέα… απέκλεισαν τον Επίσκοπο Καρπασίας οι κατοχικές αρχές (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Πλήθος πιστών απ’ όλη την Κύπρο στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο – Ξαναζωντάνεψαν στιγμές Χριστιανοσύνης – Οι κατοχικές αρχές δεν επέτρεψαν στον Επίσκοπο Καρπασίας να παρευρεθεί – Εμπόδιο και στην τέλεση του Εσπερινού στην ιερά μονή

Μετά από δύο χρόνια οι πιστοί επέστρεψαν στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο ανήμερα της εορτής του Αγίου. Αν και με… μικρά παρατράγουδα οι κατοχικές αρχές επέτρεψαν να ξαναζωντανέψουν μέρες χριστιανοσύνης στο ανατολικότερο άκρον του νησιού μας.

Advertisement

Στην ιστορική ιερά μονή δεν έφθασαν μόνο οι εγκλωβισμένοι μας αλλά και πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, που κατέφθασε από όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού για να βιώσει τις συγκινητικές στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πάτερ Ζαχαρίας, ιερέας ο οποίος διακονεί το μοναστήρι όλα αυτά τα χρόνια της τουρκικής κατοχής, καθώς οι κατοχικές αρχές δεν επέτρεψαν στον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστόφορο να παρευρεθεί.

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τον Επίσκοπο για να τοποθετηθεί επί του θέματος ωστόσο ο ίδιος ανέφερε ότι επί του παρόντος δε θέλει να μιλήσει και επιφυλάχθηκε για αργότερα.


Εμπόδιο εξάλλου στάθηκαν και στην τέλεση του Εσπερινού στο μοναστήρι και έτσι η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην εκκλησία Αγίας Τριάδας στο Ριζοκάρπασο.

Πάντως κατά τη σημερινή ημέρα όλα κύλησαν ομαλά ενώ αναμένεται οι πιστοί να συνεχίζουν να προσέρχονται στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν στη χάρη του Πολιούχου Αγίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network