MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πήρε το δίχρονο κοριτσάκι της νηπιαγωγείο και το παρέλαβε με 9 δαγκωματιές

Advertisement

Sponsored by exness

Κοριτσάκι 2 ετών δέχθηκε 9 δαγκωματιές στο νηπιαγωγείο – Διέφυγε της προσοχής των δασκάλων και το δάγκωσε άλλο παιδάκι – Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη διευθύντρια αλλά αθωώθηκε – Είχαν ευθύνη και οι δάσκαλοι είπε το δικαστήριο – Δεν υπήρχε μαρτυρία ως προς τις συνθήκες του περιστατικού και τη «γλίτωσαν» όσοι είχαν ευθύνη για την επιτήρηση του

Advertisement

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για διευθύντρια νηπιαγωγείου η οποία κατηγορείτο για αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη μετά από καταγγελία μητέρας το παιδί της οποίας δέχθηκε 9 δαγκωματιές ενώ βρισκόταν στο σχολείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» τα γεγονότα της υπόθεσης διαπράχθηκαν στις 8 Ιουνίου του 2010, το πρωί όταν η μητέρα έντυσε τα δίδυμα παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι δύο χρόνων τότε, και ο σύζυγός της τα μετέφερε στο νηπιαγωγείο.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί η μητέρα δέχθηκε τηλεφώνημα από τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου και πήγε να παραλάβει την κόρη της. Εκεί συνάντησε την κόρη της σε κατάσταση σοκ και να κλαίει με λυγμούς. Ακολούθως διαπίστωσε σημάδια στο σώμα του παιδιού. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε μετά την καταγγελία στην αστυνομία κατέδειξε ότι στο σώμα του παιδιού υπήρχαν 9 δαγκωματιές οι οποίες προήλθαν από παιδικά δόντια.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της διευθύντριας του νηπιαγωγείου για αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ενοχή και η υπόθεση οδηγήθηκε σε ακρόαση.

Η απόφαση του δικαστηρίου…

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Πολίτης», το δικαστήριο κατέληξε ότι «οι επίδικες δαγκωματιές προκλήθηκαν στο παιδί στις 8/6/2010 στο νηπιαγωγείο από κάποιο παιδί ηλικίας 3-4 ετών. Είναι προφανές πως το εν λόγω άγνωστο παιδί φοιτούσε σε κάποια από τις μεγαλύτερες τάξεις του νηπιαγωγείου και πως σε κάποιο χρονικό σημείο τόσο αυτό όσο και η δίχρονη τραυματισθείσα διέφυγαν την προσοχή του προσωπικού, με αποτέλεσμα αυτό να τη δαγκώσει εννέα φορές στο σώμα”. Συγκεκριμένα 2 φορές στην περιοχή του στήθους και 7 φορές στην πλάτη». Είναι, επίσης, πρόδηλο πως οι εν λόγω δαγκωματιές δεν προκλήθηκαν σε δευτερόλεπτα και πως το εν λόγω περιστατικό διέφυγε την προσοχή του προσωπικού για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα».

Ωστόσο το δικαστήριο αθώωσε τη διευθύντρια καθώς όπως ανέφερε «η εξουσία του γονέα παραχωρείτο στον δάσκαλο στον βαθμό και έκταση που αυτό ήταν αναγκαίο για την ευημερία του παιδιού. Είναι καθήκον του δασκάλου να λαμβάνει όλα τα εύλογα και δέοντα μέτρα, έχοντας υπόψη τις γνωστές τάσεις των παιδιών, για να αποτρέψει από του να υποστεί βλάβη ή ζημιά κάποιος μαθητής, μεταξύ άλλων, από τις πράξεις των άλλων μαθητών».

Η δικαστής ανέφερε στην απόφαση της ότι δεν υπήρχε μαρτυρία που να οδηγεί στο εύρημα ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες το κοριτσάκι διέφυγε την προσοχή του προσωπικού και υπέστη την εν λόγω επίθεση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network