MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πήρε φόρα ο Μιλτής! Ήθελε Οκκά και τρόπαια για την Ομόνοια ο Χριστόφιας

Advertisement

Sponsored by exness

Αποφασισμένος για όλα εμφανίζεται ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ο οποίος συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Χριστόφια – Συνεχίζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η ακρόαση της υπόθεσης με τον επιχειρηματία να ζητά ως γνωστόν αποζημίωση που ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια ευρώ – Πολύωρη κατάθεση Νεοφύτου – Χωρίς τον Δημήτρη Χριστόφια η διαδικασία – Αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στην Ομόνοια, εισφορές για κάθοδο φοιτητών ενόψει εκλογών από τον Βγενόπουλο και οι πληρωμές ενώ ήταν σε ισχύ οι συναλλαγματικοί περιορισμοί

Advertisement

Η κατάθεση του κυρίου Νεοφύτου συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με τον επιχειρηματία να συνεχίζει τις αποκαλύψεις σοκ για τον Δημήτρη Χριστόφια μετά και την αγωγή που κατέθεσε μέσω της οποίας διεκδικεί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ποσό πέραν των €22 εκατομμυρίων.

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο γνωστός εργολήπτης επισήμανε χωρίς περιστροφές ότι έπαιρνε οδηγίες κατευθείαν από τον Δημήτρη Χριστόφια.

«Ήθελε τίτλους και έκανε παρεμβάσεις για τους ποδοσφαιριστές»

Επανέλαβε μάλιστα ότι επιθυμία του Χριστόφια ήταν να πάρει τρόπαια η Ομόνοια για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της ομάδας και αυτό να προσμετρήσει υπέρ του στην επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κύριος Νεοφύτου οι παρέμβάσεις του Δημήτρη Χριστόφια έφταναν μέχρι και στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που θα έκανε η Ομόνοια. Όπως ανέφερε επί λέξει στην κατάθεση του «ο Χριστόφιας ήθελε πάση θυσία στην ομάδα τον Γιαννάκη Οκκά και δύο ακόμα ποδοσφαιριστές. Τους Ηλία Χαραλάμπους και Στάθη Αλωνεύτη», με διαχρονικό στόχο τα πρωταθλήματα και τις διακρίσεις.

Και συνέχισε κάνοντας εκ νέου αναφορές στις παρεμβάσεις του ΑΚΕΛ στα διοικητικά της Ομόνοιας, σημειώνοντας ότι κομματικά στελέχη και οργανωτικοί του ΑΚΕΛ πάντα συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Στη συνέχεια ο κύριος Νεοφύτου υποστήριξε ότι την Ομόνοια ελέγχει ένα κλειστός μασωνικός μηχανισμός που ελέγχονται τα πάντα από το ΑΚΕΛ. Έκανε δε αναφορά σε τρία πρόσωπα, τα οποία και ανέφερε στο δικαστήριο, υποδεικνύοντας τους ως τα πρόσωπα που ελέγχουν τα πάντα.

«Σακκουλιάστε τον, πετάξετε τον»

Ο κύριος Νεοφύτου ερωτήθηκε από τους δικηγόρους του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας εάν «το 2012 έφυγε από την Ομόνοια, επειδή έλειψαν τα λεφτά», με τον εργολήπτη να αναφέρει ότι θέλησε να φύγει από την Ομόνοια από φόβο λόγω των αντιδράσεων του κόσμου της ομάδας. Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό όταν η ομάδα σε αγώνα που διεξήχθη το 2012 στο ΓΣΠ για ευρωπαϊκή διοργάνωση έχασε και τότε χούλιγκαν έριξαν μολότοφ στο αυτοκίνητο συνεργάτη του.

«Πήγα στον Άντρο Κυπριανού και του είπα ότι θα τα παρατήσω και αυτός μου ζήτησε λίγες μέρες περιθώριο». Και συνέχισε λέγοντας ότι ο Άντρος δεν ενημέρωσε τον Χριστόφια. Ακολούθως χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ανέφερε ότι στην επιθυμία του να αποχωρήσει από την Ομόνοια κάποιος έδωσε εντολή «Σακκουλιάστε τον, πετάξετε τον».

Οι λογαριασμοί και τα έργα…

Ο κύριος Νεοφύτου παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου τους λογαριασμούς της εταιρείας του κατά τα έτη 2005-2012. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο τζίρος της εταιρείας –σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν- ανερχόταν το 2005 σε 34 εκατομμύρια, το 2007 σε 42 εκατομμύρια και το 2008, μετά και την ανάληψη της Προεδρίας από το Δημήτρη Χριστόφια, σε 54 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα στην κατάθεση του ο επιχειρηματίας επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει στην προηγούμενη δικάσιμο περί της συμφωνίας που είχε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με τη ρωσική τράπεζα RCB Bank. Όπως υποστήριξε, ο κ. Χριστόφιας είχε τάξει στην τράπεζα τη λειτουργία καζίνου, σε χώρο πλησίον του Hilton Park στη Λευκωσία, με αντάλλαγμα να παραχωρήσει στην Ομόνοια δάνειο ύψους 2 εκ. ευρώ, κάτι και που έγινε ωστόσο ο τέως Πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Έκανε επίσης λόγο για παρεμβάσεις Χριστόφια στη Τράπεζα Κύπρου για αύξηση του ορίου παρατραβήγματος σε λογαριασμό του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές Νεοφύτου για τα χρήματα που έλαβε η εταιρεία του από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις οικοδομικές εργασίες στις οικίες του. Όπως είπε η εταιρεία του έλαβε χρήματα σε τρεις δόσεις. Σε πρώτη φάση ο Δημήτρης Χριστόφιας έδωσε μετρητά 100,000 και στη συνέχεια επιταγή ποσού και πάλι 100,000 η οποία εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013, όταν έγινε το «κούρεμα» των καταθέσεων και υπήρχαν οι συναλλαγματικοί περιορισμοί.

Τα 2 εκατομμύρια «προσφορά» από τον Βγενόπουλο για τις εκλογές

Ακολούθως ανέφερε πως ο Βγενόπουλος προσφέρθηκε να δώσει το χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων για τη μεταφορά φοιτητών από το εξωτερικό στην Κύπρο για προκειμένου να ψηφίσουν στις Προεδρικές Εκλογές του 2008 τον Δημήτρη Χριστόφια. Όπως ανέφερε ο κύριος Νεοφύτου στην κατάθεση του, ο ίδιος είχε ζητήσει να μην φύγει ούτε ένα ευρώ από τη δική του εταιρεία για την προεκλογική εκστρατεία.

Η αντεξέταση συνεχίζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ενώ η διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία του Δημήτρη Χριστόφια που απουσιάζει στο εξωτερικό.

«Δεν εμπιστευόταν ούτε τη γυναίκα του»

Ο Νεοφύτου αναφορικά με το σπίτι στο Κελλάκι ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν του ζήτησε ούτε τιμολόγια για τις εργασίες. «Τα τιμολόγια υπήρχαν από το 2011 αλλά ντρεπόμουν να του πω κάτι», ανέφερε συγκεκριμένα και επισήμανε ότι η μόνη εργασία που δεν ολοκληρώθηκε ήταν η πισίνα. Κατέθεσε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν όταν ο Χριστόφιας ήταν Πρόεδρος της Βουλής.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Χριστόφιας είχε πίνακες αξίας και πως του ζήτησε να κατασκευάσει ειδικό χώρο για την ταξινόμηση τους. «Με έβαλε να του κάνω και κάβα για ακριβά κρασιά και ουίσκι».

«Μόνο ο Χριστόφιας επωφελήθηκε»

Είπε ότι στις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους δεν ήταν κανένας άλλος παρών. «Ούτε η γυναίκα του. Δεν εμπιστευόταν κανέναν».

Απαντώντας γιατί δεν υπήρχε συμβόλαιο ο Νεοφύτου απάντησε πως το συμβόλαιο θα είχε και απαιτήσεις και ανέφερε ότι ο Χριστόφιας ήταν εκείνος που επωφελήθηκε. «Και τι θα γράφαμε στο συμβόλαιο; Αφού δε ξέραμε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Ούτε με τις κόρες του είχα κάποιο συμβόλαιο. Από μέρους μου είναι όλα πληρωμένα και εξοφλημένα και ο Δημήτρης Χριστόφιας απολαμβάνει μια εξοχική κατοικία και ένα ανακαινισμένο σπίτι». Και επανέλαβε πως ο μόνος που επωφελήθηκε ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Αναφορικά με τις εγρασίες που έγιναν στο εξοχικό ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ανέφερε πως δόθηκαν συνολικά 62,960 ευρώ για γυψοσανίδες και ψευδοτάβανα.

Παρουσιάστηκε ενα τιμολόγιο 450.000 στο όνομα Χριστινα Χριστοφια και ενα τιμολόγιο 80.000 του συζύγου της τα οποία εξοφλήθηκαν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network