MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πήρε αποφάσεις το Υπ. Μεταφορών, 7 μέτρα μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

Advertisement

Sponsored by exness

Πήρε αποφάσεις το Υπ. Μεταφορών, 7 μέτρα μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο – Αναλυτικά οι αποφάσεις των αρμοδίων

7 μέτρα μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο έλαβε το Υπουργείο Μεταφορών ως αποτέλεσμα συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Advertisement

Όπως σημειώνει, αποφασίστηκε ότι όλα τα οχήματα ιδίου τύπου τίθενται εκτός υπηρεσίας μέχρι να εξεταστεί η μηχανική τους κατάσταση και να εκδοθεί πιστοποιητικό συντήρησης από εξειδικευμένο συνεργείο της κατασκευάστριας εταιρείας.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι φαίνεται η φωτιά να οφείλεται σε ελλιπή συντήρηση, ενώ  διευκρινίζει ότι το εν λόγω λεωφορείο διέθετε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και πυροσβεστήρες χειρός,  και ο δε οδηγός είχε εκπαιδευτεί για χειρισμό τέτοιων περιστατικών.

Αναλυτικά:

«Την 1/12/2023 και την 2/12/2023 έγιναν συσκέψεις σχετικά με το συμβάν της 1/12/2023, κατά το οποίο ξέσπασε φωτιά στη μηχανή του λεωφορείου που μετέφερε μαθητές από μη εξακριβωμένους ακόμη λόγους.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν Λειτουργοί του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και αρμόδιων Τμημάτων, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συμβληθεί για τη διεξαγωγή δημόσιων μεταφορών.

Στις συσκέψεις αυτές λέχθηκε ότι το εν λόγω λεωφορείο διέθετε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και πυροσβεστήρες χειρός, ο δε οδηγός είχε εκπαιδευτεί για χειρισμό τέτοιων περιστατικών.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε συνέχεια των συσκέψεων αυτών, αποφάσισε τα εξής:

  1. Όλα τα οχήματα ιδίου τύπου τίθενται εκτός υπηρεσίας μέχρι να εξεταστεί η μηχανική τους κατάσταση και να εκδοθεί πιστοποιητικό συντήρησης από εξειδικευμένο συνεργείο της κατασκευάστριας εταιρείας.
  2. Επειδή το περιστατικό φαίνεται να οφείλεται σε ελλιπή συντήρηση, όλες οι εταιρείες κλήθηκαν να υποβάλουν πιστοποιητικά συντήρησης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας, υπογεγραμμένα από αδειούχο τεχνίτη οχημάτων, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
  3. Ζητήθηκε από όλες τις εταιρείες που έχουν αναλάβει δημόσιες μεταφορές όπως υποβάλουν πιστοποιητικά συντήρησης ή/και βεβαίωση της αντιπροσωπείας της κατασκευάστριας εταιρείας για την ορθή λειτουργία του συστήματος αυτόματης πυρόσβεσης σε κάθε λεωφορείο. Κλήθηκαν επίσης όπως συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους, όπως καταγράφονται στη σύμβαση που έχουν με το κράτος, καθώς και με τη νομοθεσία, ειδικά σε θέματα έγκρισης τύπου.
  4. Ζητήθηκε από τις εταιρείες να υποβάλουν τις διαπιστευμένες διαδικασίες συντήρησης οχημάτων και εκπαίδευσης οδηγών.
  5. Όλα τα πιο πάνω εφαρμόζονται σε όλες τις εταιρείες που έχουν συμβληθεί με το κράτος για δημόσιες μεταφορές και σε όλους τους υπεργολάβους και συνεργάτες τους.
  6. Θα γίνει εισήγηση σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες να μην συμβάλλονται με εταιρείες λεωφορείων που εκτελούν μεταφορές κοινού, όπως π.χ. για εκδρομές, σε περίπτωση που τα οχήματα αυτά δεν διαθέτουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και τα πιστοποιητικά καλής λειτουργίας τους, καθώς και πιστοποιητικό συντήρησης του οχήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας, υπογεγραμμένη από αδειούχο μηχανικό.
  7. Θα συσταθεί Ομάδα Διερεύνησης Σοβαρών Περιστατικών σε οχήματα δημόσιων μεταφορών, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, και έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια του κοινού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει αποφασίσει όπως όλα τα λεωφορεία που εκτελούν δημόσιες μεταφορές και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας για την αυτόματη πυρόσβεση στην μηχανή του οχήματος, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δημόσιες μεταφορές μέχρι να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό αυτό.

Αυτό αναμένεται να επηρεάσει τις διακινήσεις, ιδιαίτερα των μαθητών προς και από τα σχολεία και θα γίνουν προσπάθειες για κάλυψη της υπηρεσίας. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί αύριο.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network