MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πιο θερμό από το κανονικό το φετινό καλοκαίρι

Advertisement

Sponsored by exness

Αναμένεται πιο θέρμο από το κανονικό το φετινό καλοκαίρι – Κίνδυνος από τώρα και μέχρι τέλη Οκτωβρίου για δασικές πυρκαγιές – Ο ρόλος και η σημαντικότητα του Μνημονίου Τριμερούς Συνεργασίας που υπογράφηκε με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ – Ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, στη Cyprus Times

Μήνας Μάιος με διάθεση… καλοκαιρινή. Μάλιστα ακόμα πριν αποχαιρετήσουμε τον Απρίλη οι μέρες ζέστης είχαν κάνει ήδη την εμφάνιση τους.

Advertisement

Για τις θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τους φετινούς καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και για το σημαντικό ρόλο που θα προσφέρει στην Πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το Μνημόνιο Τριμερούς Συνεργασίας που υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ, μίλησε στη Cyprus Times ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Όπως ανέφερε, «το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι πιο θερμό από το κανονικό» και ήδη από αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, «χτύπησε» στην Κύπρο ο κώδωνας του κινδύνου για πρόκληση δασικών πυρκαγιών.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι μας με αυτό καθώς ο κίνδυνος, φαίνεται, να παραμένει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου», τόνισε.

Αναβαθμίζεται η πρόγνωση του καιρού

Όσον αφορά το Μνημόνιο Τριμερούς Συνεργασίας που υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ, στο πεδίο της μετεωρολογίας, ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε στη Cyprus Times ότι πρόκειται για «όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το σημαντικότερο όφελος από αυτή τη συνεργασία είναι ότι «θα έχουμε καλύτερες γνώσεις και πρόγνωσεις του καιρού αρά αυτό, εκτός από τον κάθε πολίτη, θα βοηθήσει σημαντικά και τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους κλπ.».

Όπως εξήγησε, με αυτή την συνεργασία θα υπάρχουν ομάδες εργασίας που η κάθε μία θα εξετάζει ξεχωριστά για τον τομέα της-είτε πρόκειται για κλιματολογία, για ακραίο καιρό, για δασικές πυρκαγιές κλπ-και θα μας δίνουν λεπτομέρειες για τον καιρό.

«Η συνεργασία με το Ισραήλ και την Ελλάδα, χώρες δηλαδή με μεγαλύτερους πόρους, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που έχουμε σαν Κύπρος με 130 και πλέον χρόνων, θα μας αποδώσουν ένα πιο αναβαθμισμένο σύστημα πρόγνωσης του καιρού με θετικό αντίκτυπο και στο κοινωνικό σύνολο», είπε χαρακτηριστικά ο κος. Νικολαΐδης.

Στόχος, όπως κατέληξε, είναι να έχουμε νωρίτερα πιο ξεκάθαρη και καλύτερη πρόγνωση του καιρού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network