MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Πήγαμε από σπίτι σε σπίτι… τους μαζέψαμε στην είσοδο του χωριού». Ο Κοινοτάρχης Δοράς περιγράφει τη δύσκολη νύχτα λόγω της φωτιάς (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Δύσκολο ξημέρωμα και στο χωριό Δορά της επαρχίας Λεμεσού, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε και ανάγκασε τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν τις οικίες τους – Από σπίτι σε σπίτι… Ξύπνησαν τους κατοίκους προκειμένου να εκκενώσουν το χωριό – Σημαντική και η συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας

Τη διαδικασία εκκένωσης του χωριού Δορά στην επαρχία Λεμεσού λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που όπως όλα δείχνουν τέθηκε κακόβουλα, περιγράφει ο Κοινοτάρχης Νεόφυτος Παναγή.

Advertisement

«Η ώρα 3 μετά τα μεσάνυχτα, με ειδοποίησαν ότι υπάρχει φωτιά στο χωριό μου. Πήρα το πυροσβεστικό όχημα που έχει το χωριό και πήγα  με τον γιο μου έξω από το χωριό. Βρήκα την Αστυνομία, είδα την φωτιά να έρχεται προς το χωριό μου. Ο αστυνομικός μου είπε ότι πήραμε σήμα να εκκενώσουμε το χωριό και αυτό κάναμε. Πήγαμε από σπίτι σε σπίτι, σηκώσαμε τον κόσμο και τον μαζέψαμε στην είσοδο του χωριού και περιμέναμε να δούμε τι θα συμβεί. Μετά σηκώθηκαν τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη, έριξαν νερό, ο αέρας έκανε στροφή και ευτυχώς κατασβέστηκε η πυρκαγιά» είπε ο Κοινοτάρχης.

Ο κ. Παναγή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «από την Δορά μέχρι την Αρχιμανδρίτα, κάθε 100-200 μέτρα έβαζαν φωτιά. Είχε περίπου 10 εστίες φωτιάς που τέθηκαν κακόβουλα».

Σημαντική ήταν και η συνδρομή των μελών της Πολιτικής Άμυνας.

«Κληθήκαμε κατά τις πρωινές ώρες για εκκένωση της κοινότητας Δοράς, σύμφωνα με το σχέδιο ‘Πολύβιος’ το οποίο έχουμε καταγράψει εκ των προτέρων αριθμό κατοίκων, προσώπων που χρήζουν μετακίνησης ή άτομα που έχουν κάποια προβλήματα μετακινήσεως ή δεν έχουν μεταφορικό όχημα. Γύρω στις πρωινές ώρες μαζέψαμε τους κατοίκους στο σημείο συνάθροισης με τους κατάλληλους χώρους διαφυγής, ευτυχώς δε χρειάστηκε να διαφύγουν, να φύγουν από την κοινότητα του. Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ήταν δυτικά της Δοράς. Τώρα είναι υπό έλεγχο» είπε δηλώσεις του ο Μιχάλης Ρούβας Βοηθός Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network